Limba română, întrebare adresată de Low2000, 8 ani în urmă

Scrie un text argumentativ, de 15-20 de rânduri, pornind de la afirmația,,Un amor care sfârșește cu amiciție, nu a fost amor"(Mihai Eminescu).

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
9

Scrie un text argumentativ pornind de la afirmația ,,Un amor care sfârșește cu amiciție, nu a fost amor" (Mihai Eminescu).

După părerea mea, Eminescu are dreptate când spune că ,,Un amor care sfârșește cu amiciție, nu a fost amor", deoarece amorul este așa cum îl descrie poetul în una din poeziile sale: "Ce e amorul?/E un lung/Prilej pentru durere,/Căci mii de lacrimi nu-i ajung/Şi tot mai multe cere".

În primul rând, un amor care a fost deplin, adică atât sufletește cât și trupește, presupune "fluturi în stomac", temeri, gelozii și dorința de posesiune totală și atunci, când un amor se termină, sigur va apare reversul medaliei, adică o durere ce se transformă în ură, nu în amiciție, pentru că un ideal de iubire perfectă a fost distrus.

În al doilea rând, dacă un amor se termină în amiciție, înseamnă că așa zisul amor a fost greșit înțeles, ca un început de iubire, însă, pe parcurs, el s-a dezvoltat în amiciție, și, în acest caz, apropierea fizică a fost o greșeală, ori sentimentele au fost rău înțelese.

Pe de altă parte, amorul de la început se poate transforma în iubire apoi în amiciție doar în cuplurile deja căsătorite, pentru că de-a lungul timpului sentimentele suferă transformări și, din anumite motive, despărțirea devine dificilă.

În concluzie, dacă după puțin timp un amor se transformă în amiciție, acesta trebuie uitat fără regrete sau resentimente, pentru că atât amorul cât și amiciția se pot găsi la alte persoane.

Succes!

Alte întrebări interesante