Limba română, întrebare adresată de laurazm, 9 ani în urmă

Scrie un text argumentativ de 150-200 de cuvinte în care să-ţi exprimi opinia cu privire la semnificaţia expresiei ''Cuvintele zboară, scrierile rămân.''.
Ofer coroană!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dya40
0
in opinia mea sunt de acord cu expresia "cuvintele zboara,scriile raman" deoarece viata se scurge mult prea repede de langa noi si cum timpul nu il putem da inapoi doar scriile ne raman urmasilor.
In primul rand este o diferenta inensa intre cuvinte si scrieri.Cuvintele sunt transmise pe cale orala cand povesteste ceva sau explici cuiva o anumite informatie sau dau o sugestie importanta. Pe cand scriierile sunt mai importante din punct de vedere istoric,cultural dar si pentru noi elevii cand suntem la scoala.
De exemplu stim cu totii ca cand esti elev scriierile raman pe caiet si nota e in catalog,mai putin conteaza cuvintele daca nu ai caietul la tine cand til cere profa...orice sar intampla scrierile raman iar cuvintele sunt doar un mijloc de ameliorare a notei scrise.
In al doilea rand expresia are o insemnatate majora fata de vorbitor si de receptor,adica sar explica mai bine in termeni scrisi decat in vorbire directa o situatie delicata in care nu putem implica lume staina.Odata cu trecerea timpului scrierile raman in istoria romanilor,cele mai multe informatii despre stamosii nostri le luam din ele chiar daca auzim si diverse metode pe stil oras vorbite prin cuvinte..ele semnifica si au o valoare mai mare cand sunt scrise.
De exemplu fara scrieri nu am sti despre istoria Romaniei dau despre revolutie, si multe altele despre noi. Pana si in viata de zi cu zi ne ajutam de scris mai mult decat pe cuvinte.
In concluzie pe baza celor prezentate mai sus consider ca expresia are o valoare importanta pentru noi atat cuvintele cat si scrierile sunt complementare intre ele,si cu ajutorul lor putem evolua si revolutiona lumea noastra.


sper ca team ajutat macar putin
Alte întrebări interesante