Limba română, întrebare adresată de gaby68, 9 ani în urmă

Scrie un text argumentativ de 150 -300 cuvinte despre modul in care sinceritatea este esentiala in relatii umane


gaby68: Cine ma ajuta ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandru1455
218
Sinceritatea nu înseamnă că tot ceea ce spui să fie adevărat, ci totodată că adevărul să fie cunoscut, să nu existe vreo urmă de minciună care ar putea afecta persoanele din jur. În opinea mea, a fi sincer înseamnă a nu avea nimic de ascuns, a spune tot ceea ce gândești sau simți.Sinceritatea este importantă și apreciată, deoarece o persoană sinceră obține  mai ușor respectul celor din jur, decât cineva care nu spune lucrurile direct și clar.
      În primul rând, persoanele sincere se pot confrunta cu probleme deoarece în unele cazuri sinceritatea nu este privită cu admirație și este neapreciată. Sinceritatea este esențială în relațiile umane deoarece spunerea adevărului  este foarte importantă în comunicare.
      În al doilea rând, cred că între sinceritate și insultă este o linie foarte subțire, deoarece o părere sinceră dar dură în legătură cu o persoană poate să jignească și să producă neplăceri.Uneori
sinceritatea exagerată poate duce la dispute iar în acest caz nu mai este o calitate, și devine un defect.
      În concluzie, consider că sinceritatea este esențială în relațiile umane deoarece majoritatea oamenilor preferă să audă adevărul deși în unele cazuri poate fi incomod sau chiar iritant. 
Sper ca te-am ajutat ... 

gaby68: Ms
Alte întrebări interesante