Limba română, întrebare adresată de boss5901, 8 ani în urmă

Scrie un text argumentativ de 20-30 randuri despre Frumusețea interioară pornind de la afirmația “trupul omenesc este frumos numai in măsura in care oglindește sufletul” sau afirmația “studiind opera unui scriitor studiem sufletul scriitorului însuși “. . Dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Helen27
12
Textul este bazat pe a doua afirmatie. Nu are 20-30 de randuri si nu este reusit, insa sper sa te ajute macar cu o idee.

Frumusetea interioara este un concept unic, atribuit fiintelor umane. Frumusetea interioara se diferentiaza de cea exterioara prin insusirile sale morale, oglindind bunatatea, modestia, sinceritatea si smerenia unui om. Virtutile fac o fiinta mai frumoasa decat orice insusire fizica. 

Scriitorul vede creatia ca pe o fiinta vie, pe care doreste sa o incarce cu virtuti pe care cititorul sa le vada si sa le admire. Studiind opera unui autor, studiem calitatile acestuia, opera fiind o oglinda a sufletului scriitorului. Ii putem intelege dorintele, suferintele sau fericirea citindu-i opera, pentru ca acolo si-a varsat o parte din gandurile sale. Opera devine locul in care autorul se destainuie si isi lasa emotiile cele mai de pret sa iasa la suprafata. In fata operei, scriitorul devine sincer si nu ascunde nimic. Prin opera, autorul isi expune sufletul in fata cititorului, dandu-i acestuia din urma ocazia sa il inteleaga si sa il studieze indeaproape.
Alte întrebări interesante