Limba română, întrebare adresată de dan29danutz, 9 ani în urmă

Scrie un text argumentativ de 25-30 de randuri depsre importanta respectarii unor reguli intr-o societate. Trebuie sa aveti in veder : respectarea
strucurii textulu : ipoteza ,doua argumente cu exemple si concluzie si enuntarea propriei opinii depre problemtica pusa in discutie . Va rog ajutati-ma . N-am idee ce sa scriu.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de RaA
4
        Eu cred ca este foarte important sa respecti regulile intr-o societate, deoarece fara reguli lumea ar fii data peste cap.
        In primul rand, daca noi,oamenii am incalca regula care ne interzice sa calcam pe spatiul verde, florile nu ar mai putea sa creasca si asra ar fii foarte trist, deoarece copilasii in special se bucura foarte mult de coloratele flori care ii asteapta pe prunci cu obrajorii lor facuti din petale fine, imbujorati si gata de a reincepe un an minunat. Nici oxigen nu ar fii destul, deoarece padurile sunt tot mai des taiate si florile si iarba ne ajuta si ele cum pot, sa respiram aer curat.
          A doua regula care nu ar trebui incalcata, este cea care ne interzice sa ne luam de semenii nostri, cu un limbaj neadecvat sau poate chiar cu violenta. Daca oamenii ar incalca aceasta regula, ar fii mult prea multe dispute zi de zi, iar politia sau asa-zisii "eroii oraselelor" nu ar ajunge la timp sa ii opreasca, iar asa poate creste numarul spitalizarilor, ceea ce nu e un lucru pozitiv.
          In concluzie, regulile stabilite nu trebuie incalcate, deoarece lumea nu ar mai fii asa cum o stim noi, daca nu ar exista strictele si folositoarele reguli.

dan29danutz: multumesc mult...
RaA: cu placere
Alte întrebări interesante