Limba română, întrebare adresată de csabikas, 9 ani în urmă

Scrie un text argumentativ despre importanta unei bune comunicaei intre parinti si copii.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de aurelcraciun59
0
                                     Îmi iubesc parintii , ba chiar îi divinizez fiind martor la eforturile lor de a  face ca familia noastra sa supravietuiasca în ziua de astazi si cea de maine.
                                    Acum îi simt ca prieteni dar nu a fost întotdeauna asa
Cu ani în urma fiind copil era începutul perioadei cand parerea mea , convingerile mele nu prea erau bagate în seama de parinti.Ei hotarau pentru mine orice fara sa ma întrebe de parerea mea. Anii au trecut ,adolescenta 
batea la usa iar pentru mine devenise important sa comunicam pentru un lucru decisiv sau chiar banal din viata mea. Nu eram prea fericit cand ignorarea de catre parinti se adancea din ce în ce mai mult. Asa ca am luat hotararea de a-i convinge ca ei gresesc cand îmi ignora parerile cand comunicarea este ca si inexistenta in viata noastra iar PEREREA mea vreau sa conteze.A fost aproape o lupta ( la figurat vorbind) încercand sa-i fac sa înteleaga ca si eu am o opinie cand este vorba de viata si dorintele mele.
Eram de parere ca pot gresi dar erau greselile mele si mi le asum acestea fiind un semn al inceputului maturitatii pentru mine si chiar si din aceste greseli pot învata ceea ce ei isi doresc de la mine. Aveam nevoie de încrederea si prietenia lor ca sa pot depasi aceasta perioada decoc usoara pentru mine si chiar si pentru ei .În final a u început sa înteleaga situatia ,comunicarea dintre noi a fost mai buna dar ce-l mai imprtant pentru mine a fost speranta ca voi reusi sa-i fac sa înteleaga ca dragostea si respectul pentru ei nu s-a pierdut daca îmi vor lasa si mie posibilitatea sa aleg în viata
fiind de fapt viata mea.
                 Am avut chiar si un mic curaj sa le spun CA RESPECTUL SE CASTIGA NU SE ÎMPUNE !
Răspuns de marcela16
1
Între părinți și copii trebuie să existe o bună comunicare pentru ca relația sa funcționeze. De fiecare dată când copilul are o anumită problema să meargă la părinți și să se sfătuiască pentru a lua decizia cea mai corectă. Să se interese cum evoluează copilul la școală, care este cercul lui de prieteni . Astfel copilul își dă seama că pe părinți îi interesează situația lui și că își dau interesul ca acesta să fie tot timpul bine. Cea mai grea perioadă este cea a adolescenței, când copilul devine mai rebel și atunci părinții trebuie sa-i fie cât mai aproape pentru a-i putea înțelege și totodată a-i putea îmbunătăți comportamentul. Dacă există între ei o prietenie mai presus decât relația copil -părinte, lucrurile vor evolua intr-o direcție buna pentru ambele părți.
Alte întrebări interesante