Limba română, întrebare adresată de Amelia11111111, 9 ani în urmă

Scrie un text argumentativ despre motivul visului pornind de la "realitatea este un adevar mai consistent, visul e un adevar de o clipa"Urgentt

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
109

* Cerință:

   Scrie un text argumentativ despre motivul visului pornind de la "Realitatea este un adevăr mai consistent, visul e un adevăr de o clipa.".

* Răspuns:

  • ASPECTE GENERALE

  Realitatea este un adevăr mai consistent, visul e un adevăr de o clipă, deoarece omul se confruntă cu realitatea în fiecare zi a existenței sale, iar visul este de scurtă durată, doar o clipă din viață.

  • OPINIA PERSONALĂ

  Din punctul meu de vedere, realitatea este adevărul suprem, cu care oamenii se  confruntă în fiecare zi și este într-adevăr, mai consistent decât un vis. Deși visurile sunt plăcute, lipsite de griji și îi fac pe oameni fericiți și îi motivează, acestea nu durează în timp, iar dacă omul este prea concentrat asupra lor și pierde firul realității devine mult mai apatic și dezamăgit decât și-ar fi dorit vreodată, însă acestea pot fi o sursă imensă de inspirație și creație.

  • PRIMUL ARGUMENT

   Pe de o parte, omul trebuie să-și accepte realitatea proprie, chiar dacă este încărcată și de aspecte negative și nu doar pozitive, precum într-un vis frumos. Desigur, perspectiva asupra realității depinde de nivelul spiritual și intelectual al fiecărui om, de exemplu, unii oameni își blamează viața, existența și văd doar aspectele negative, astfel făcându-și zilele amare, dar alți oameni își apreciază aspectele pozitive din viață, iar pe cele negative le acceptă și încearcă să le schimbe. Acceptarea realității reprezintă o faptă înțeleaptă a omului. Însă, visurile îl ghidează pe om, precum în operele lui Eminescu, care a fost considerat un adevărat visător al absolutului, un eu liric cu aspirații profunde, de neegalat, care datorită visurilor a creeat poezii deosebite, care s-au păstrat atât de vii odată cu trecerea timpului.

  • AL DOILEA ARGUMENT

  Pe de altă parte, afirmația nu neagă visul ca fiind un adevăr, dar durabilitatea sa este neînsemnată față de realitate, fiind întotdeauna copleșit de aceasta. În poezia "Luceafărul" de Mihai Eminescu, împlinirea unui vis de dragoste nu a avut loc, astfel, dragostea dintre fata de împărat și Luceafăr a fost de-o clipă, doar fiori ai unei iluzii. Pentru oameni, iluziile reprezintă doar motive de dezamăgire, pe care aceștia ar trebui să le evite. 

  • CONCLUZIE

  Așadar, visurile nu trebuie îndepărate din mintea și sufletul oamenilor, dar nu trebuie să înlocuiască realitatea, iar atingerea unui echilibru între cele două adevăruri: veșnic și de o clipă, reprezintă probabil, implinirea oricărui om. 

_________________________________ _ _ _

 Poți adăuga alte exemple literare sau personale.

Alte întrebări interesante