Istorie, întrebare adresată de dodoto139, 7 ani în urmă

scrie un text coerent cu tema :
→⁠_⁠→modul de viață al locuitorilor orașului bălți (vecini, ocupații, portul, locuința, etc.)
→⁠_⁠→problemele cu care se confruntă orașul Bălți. ~{ in sec.XVIII-XIX }~

!!!!!! pe 4 pagini de caiet !!!!!
ajutatima va rog dau coroana pentru un răspuns decent.(⁠ ⁠˘⁠ ⁠³⁠˘⁠)⁠♥​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Maricica22z
2

Orașul Bălți, situat în nordul Moldovei, a fost întotdeauna un important centru economic și cultural. În secolele XVIII-XIX, locuitorii săi au trăit în case mici, înghesuite, construite din lemn sau chirpici. Vecinii erau foarte apropiați și se ajutau între ei, iar relațiile dintre ei erau bazate pe respect și încredere. Ocupațiile principale ale locuitorilor erau agricultura, comerțul și industria textilă. Portul traditional era cel al țăranului moldovean, cu haine din lână și pânză, îmbrăcate cu cămașă lungă și fustă lungă.

Orașul Bălți a avut însă și probleme în această perioadă. Una dintre problemele majore era sărăcia, care afecta majoritatea locuitorilor. Mulți oameni erau nevoiți să muncească din greu pentru a-și întreține familiile, iar condițiile de trai erau precare. O altă problemă era războiul și conflictele politice care au afectat orașul în această perioadă. Orașul a fost de multe ori pradat de armatele străine, iar locuitorii au suferit atât din punct de vedere economic, cât și emoțional.

Cu toate acestea, locuitorii orașului Bălți au reușit să depășească aceste probleme prin solidaritate și determinare. Ei au continuat să muncească și să-și întrețină familiile, în ciuda dificultăților. Orașul Bălți a reușit să se dezvolte și să devină un important centru economic și cultural, care a rămas în memoria istorică a Moldovei

Alte întrebări interesante