Limba română, întrebare adresată de katalinapalii, 9 ani în urmă

scrie un text coerent de o pagina despre necesitatea de a vorbi romineste .varog ajutatima

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de NataliaJ
4

Îți recomand să ai în vedere câteva noțiuni atunci când redactezi un text:

  • Structura specifică: incipit, cuprins, încheiere;
  • Coerența și originalitatea;
  • Normele de scriere corectă.

Pornind de la aceste noțiuni, poți redacta un text raportat la tema indicată. Spre exemplu:

  • Incipitul textului – îți recomand să prezinți tema ce urmează să o abordezi în text. Spre exemplu: Limba română este o limbă de o importanță deosebită, în special în România, iar istoria ei o face și mai specială. Este necesar să folosim această limbă pentru a o transmite următoarelor generații.
  • Cuprinsul textului – îți recomand să dezvolți tema indicată. Spre exemplu: Limba română are rădăcini foarte îndepărtate, iar acest lucru arată importanța de a o folosi și, mai ales, în mod corect. Noi am primit acest dar de la strămoșii noștri. Datoria noastră este să folosim acest dar în mod corespunzător, pentru a-l putea transmite generațiilor ce vin după generația noastră.

Mai mult, este esențial să o folosim pentru a putea comunica cu persoanele din jurul nostru. Trăind în România, o țară unde limba română este cea mai cunoscută și folosită de către populație, este deosebit de important să o stăpânim și să o folosim.

  • Finalul textului – îți recomand să concluzionezi ce ai prezentat anterior. Spre exemplu: Așadar, limba română reprezintă o necesitate pentru noi. Este necesar să o știm, să o cunoaștem și să o folosim.

Un text cu aceeași temă poți găsi și aici: https://brainly.ro/tema/1070256

Spor la teme!

#SPJ2

Alte întrebări interesante