Limba română, întrebare adresată de constantinelena956, 8 ani în urmă

Scrie un text creativ în care personajele sunt semnele de punctuație ce au evadat în grădină. găsește titlul potrivit
urgent ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de JsHat
1

Cand poveștile se desprind din carti

Gradina, o lume neexplorată ce poate ascunde zeci de pericole și surprize pentru câteva semne micuțe de punctuație. Cine le-ar fi vazut acolo, mergand in sir si ascunzandu-se sub frunze de măr , ar fi zis ca a descoperit o noua specie de insecte, foarte neobișnuita. Soarele de 10 iulie nu poate strapunge "umbrelele" lor decat prin cateva gauri, realizate de o omida plinuță, ce privește cu ochii mari toată scena:

- Uau, dar ce soare e! Bine ca avem frunzele ! Vai, dar nu stiam ca asa arata gradina, în carte spunea ca e frumoasa!

Un semn al exclamării nu se poate abtine să remarce surprins tot ce vede în jur. Geamanul său, care foloseste mereu un ton imperativ, ii impune sa taca.

-Dar noi unde mergem? Ce cautam?da glas semnul intrebării problemei ce îi frămănta pe toți.

-Mergem cât mai departe de casa.Am fost cu toții de acord să evadăm din carte, îi răspune Punctul. Nu cred că mai avem ce discuta, încheie acesta.

-Ce plictisitor era in carte! Mereu citeam despre lumi minunate, cu palate si aventuri, dar iat-o! Numai pământ, se plange Exclamare.

-Nu te mai plânge! il cearta fratele sau, care i-ar fi zis mai multe, dar l-a oprit cineva.

- Punem punct discutiei aici, zice acela si se duce la spatele sirului.

Deodată, un animal necunoscut se oprește cu o săritură in fața grupului speriat. Exclamare striga, semnul întrebării e nedumerit, Punctul parca vrea sa zica ceva, dar a ramas in suspensie, Virgula face o pauza dramatica dupa care sopteste:

- Blană portocalie, ochii pătrunzători și pupile dilatate, nu e semn bun...După poziția de luptă, care, desigur, este amenințătore, și ghearele ascuțite, colții fioroși și mustățile alea, eu zic că in fata noastra se afla Felix, motan veritabil...Ar trebui sa...

- Fugiti! poruncește un semn al exclamării.

Astfel incepe goana prin ierburile din gradină, in care se ascund temătoare niste semne de punctuatie ratacite. Punctul incearcă sa-si verifice colegii: sunt toti in regula, mai putin Exclamare, care e de negasit. Oare sa se fi ascuns asa de bine?

Punctului îi este intrerupt gandul îngrijorător de motan, care se opreste in fata lui, gata sa-l loveasca. Ca dintr-un adevarat basm, Exclamare salveaza situația: călare pe un fluture distrage atentia pisicii.

- Diii, fluturas! Zboara ca vantul! Prieteni, priviti!

Alti fluturi vin, iar semnele de punctuatie se alatura zborului si se departeaza de taramul gradinii, purtati pe arpi fragile. Acestia, priviti de curiosul Felix și cu Exclamare in frunte, pleaca undeva, intr-un tărâm nou, pregatiti pentru noi aventuri...


constantinelena956: mai scurt
JsHat: multumesc pt coroana! Scz ca l-am facut asa lung. Tema asta cred ca am avut-o si eu in clasa a4a sau a3a. Esti a4a, nu-i asa?
Alte întrebări interesante