Limba română, întrebare adresată de vajmocalin, 8 ani în urmă

Scrie un text cu introducere cuprins și încheiere, in care sa folosești pronumele:eu,el,ea,ei,ele, dânsa, dânsul, dânșii, dânsele, dumneavoastră, dumnealui,dumneaei,dumnealor.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ilovesummer
1
Era o zi frumoasa de vara,soarele stralucea pe cerul de un albastru superb.Eu impreuna cu Andreea am mers la o plimbare in parc.Ea a vrut sa mergem si la un monument pentru a putea face poze.
Pe drum ne am intalnit cu doua doamne care ne au intrebat pe unde este Bulevardul Iuliu Maniu...Probabil ca dumnealor erau pierdute.Le am aratat drumul iar,dansele ne au zambit cu bucurie.Mergand linistiti am primit un mesaj de la Marius care ne.a intrebat daca vrem sa ne plimbam si cu el.Am mers acasa la Marius unde ne.a intampinat mama lui.Dansa este o doamna foarte draguta.Dar mirata ne.a intrebat.
-Salut copii,dar ce faceti aici?
-Salut si dumneavoastra,il asteptam pe Marius.
Intervenind si tatal lui Marius.Dansul vorbea pe un ton mai exigent.Cei drept Dumnealui este ceva mai dur cu Marius
-Ei pai cum,nici nu si.a terminat lectiile!
Andreea imi spune in soapta
-Cat mai avem sa asteptam,el chiar nu a auzit ca deja am ajuns?
Dupa 10 minute Marius a iesit din camera.Am plecat,insa tatal lui l.a strigat din urma
-Marius!Sa nu stai mult
-Bine,vin intr-o ora!
Am plecat,dansii ne au facut cu mana,iar noi ne am vazut linistiti de drum.Nu a durat mult caci ne am intalnit cu niste colegi,ei ne strigat din urma.Am plecat toti la momument sa ne facem poze si sa mai pierdem vremea pe acolo.Nu la scurt timp telefoanele colegilor mei au inceput sa sune.Erai mamelele lor,dansele/dumnealor isi faceau griji.
Am plecat toti spre casa obositi si chemati de catre parinti acasa!


Alte întrebări interesante