Biologie, întrebare adresată de 0milaya0, 8 ani în urmă

Scrie un text de 1/2 pagină, în care să evidențiezi de ce este preferabil să respi-
răm pe nas, și nu pe gură.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de loredanaceapa
21

Răspuns:

A respira pe gura, este ca si cum am bea apa dintr-o mocirla fara a filtra apa mai intai. Motivul este ca plamanii nostri au nevoie de aer umed.

Cand respiram pe nari, aerul este incalzit, umezit si filtrat prin sinusuri. Sinusurile produc mucus pentru a prinde particulele contaminante. Daca respiram pe gura, practic nu beneficiem de acest filtru incredibil al corpului nostru.

Daca suntem atenti in jurul nostru , vom putea observa ca aprox 30-40% din oameni respira pe gura. Fie ca stau, merg, alearga sau chiar cand dorm, de multe ori fara sa-si dea seama oamenii respira pe gura.

Desi pare greu de crezut, respiratul pe gura agraveaza multe boli cronice din ziua de azi, cum ar fi : sforaitul, oboseala de dimineta, durerile de cap, sindromul gurii uscate si altele. De asemenea in cazul copiilor, respiratul pe gura poate promova probleme de sanatate precum: infectii frecvente, astm, udarea patului, iritatii si altele.

Pentru o persoana sanatoasa, norma respiratului ar trebui sa fie , pe nas, 24 de ore din 7 zile. Dar sa vedem care sunt efectele confirmate si demonstrate ale respiratului pe gura.

Explicație:


loredanaceapa: sper că te-am ajutat
0milaya0: da
0milaya0: ms mult
loredanaceapa: ku placere
Alte întrebări interesante