Limba română, întrebare adresată de hastybeeiscool, 8 ani în urmă

Scrie un text de 100 150 de cuvinte cu titlul floarea soarelui​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cebanuartiom580
2

Răspuns:

Poposiserăm în poiana dinspre Drumul cu Dor, lungindu-ne osteniți trupurile nu departe de izvor. Stropi delicaţi tresăreau, arcuindu-şi zborul în salturi vesele, se frângeau vrăjiți de roşiatice pietre dure, şlefuite de apa dulce, aterizând ca o perdea de ploaie fină, necontenită, pe chipurile noastre încinse încă de soare.

Pâlcuri de garofiţe de munte îşi întindeau braţele firave una către cealaltă, gesticulau sub fiorul brizei cu aromă de cetină ce străbătea poiana, căutând parcă un râset, o îmbrăţişare, o încuviinţare de la partenerele de conversaţie. Cupele de cremene parfumate ale lăcrămioarelor, umplute cu roua dimineţii, le înveseleau chipul vioriu, iar trilul sobrei ciocârlii, stăpâna regatului însorit, le îmbujora de emoţie obrăjorii înmiresmaţi de bucuria vieţii, de valsul inimii pădurii. Clopoţei albăstrui sau violacei, străvezii, îşi îndoiau vesel tulpiniţele subţiri, invitând oaspeţii la bal.

Pe sub perdeaua astrului solar, se desfăşurară cete de păpădii, unele îngâmfate, coafate cu aur galben, mergând câte două, altele scuturând puf fin din şuviţe decorate cu argint, înălţându-le deasupra dănţuitoarelor, ca în vis de poveste. Balul florilor de mai se porni sub privirea margaretelor din jilțurile lor de marmură albă.

Ne ferirăm atent pletele după ureche, să admirăm emoţionați spectacolul naturii ce tot mai des le scapă oamenilor. sper ca team ajutat

Explicație:


hastybeeiscool: ms
cebanuartiom580: cpl
Alte întrebări interesante