Limba română, întrebare adresată de vasilealexia89, 8 ani în urmă

Scrie un text de 14 16 rânduri în care să povestești o întâmplare hazlie trăită de tine în care tu ești personajul principal vă rog frumos Vă dau coroana​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
7

Răspuns:

In vara anului trecut, in timp ce pasarile inca cantau vesele si soarele inca ne ardea fetele imbujorate, stateam in leaganul bunicilor, mangaind pisicile care-mi sareau in brate, cerandu-mi de mancare. Fiind inca bulversat de faptul ca toamna avea sa vina prea curand, m-am dat jos din culcusul pe care mi-l creasem, calcand descult pe iarba umeda, facandu-mi carare inspre magazia din curte, iar in minte nu-mi salusluia decat gandul ca doresc sa aflu ce ascunde bunicul in canistrele visinii. Am chemat pisoii sa-mi tina companie, acestia urmandu-ma loiali pana la intrare. M-am chinuit sa gasesc ce cautam, insa mai greu mi-a fost sa deschid capacul recipientelor. Incapatanat fiind, n-am dat gres nici de aceasta data sa reusesc ce mi-am propus. Mi-am aplecat capul inspre lichidul tulbure, imbiindu-ma in mirosul strasnic de struguri.

"Mihai!", o aud pe bunica strigand.

Speriat, dau sa ma-ntorc repede spre dansa, dar dau peste canistra, si-aceasta cade pe motanii care s-au grabit sa soarba din lichidul varsat pe jos.

"Mihai, mama, ce faci in magazie?" aud vocea bunicii de si mai aproape.

Pisicile, acum cu mustatile inrosite, se clatina in drumul lor spre iesire.

Pasii bunicii fac zgomot pe pamantul uscat. Apoi aerul gol se umple de rasul sincer al femeii care mi-e ca o mama. "Ai imbatat motanii!" tipa printre rasete. Ma ia in brate, si rad si eu cu ea, chiar daca nu stiu ce inseamna asta inca, si ma pune inapoi pe leagan, unde ma adoarme si-mi canta, iar caldura si glasul sau ma domoleste. Adorm, cu gandul la tot ce s-a intamplat, stiind ca nu-mi voi uita vreodata peripetia.

Alte întrebări interesante