Limba română, întrebare adresată de gasparrobert95, 9 ani în urmă

Scrie un text de 8-10 randuri in care sa exprimi punctul tau de vedere in legatura cu hotararea lenesului de a merge la spanzuratoare. (Povestea unui lenes, Ion Creanga)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iuly444
12

Mie mi se pare ca lenesul a hotarat sa mearga la spanzuratoare pentru ca nu era bun de nimic.Era atat de lenes ca nici paine nu si-o mesteca.Eu cred ca pana si sa clipeasca in era lene.El s-a gandit sa mearga la spanzuratoare pentru ca orcum era sarac si ducea o viata rea si s-a gandit mai bine sa moara.Probabil el s-a gandit ca daca moare scapa de toate si nu mai face nimic.Toata ziua statea si nu facea nimic.Nu era deloc folositor pentru acel sat.Dar lui Dumnezeu facandu-se mila de el nu la omorat , si de atunci omul s-a indreptat.


Sper ca te-am ajutat



iuly444: e bine ?
gasparrobert95: da
gasparrobert95: mie imi trebuia acum 5 zile dar apreciez ca ai scris
iuly444: mai ai nevoie de ceva
iuly444: :(
Răspuns de Utilizator anonim
29
In opinia mea, lenesul a decis sa mearga la spanzuratoare pentru ca, atunci cand a auzit ca i s-a pus la dispozitie o gramada de posmagi, el a fost coplesit la gandul ca va avea de muncit foarte mult. Acest fapt demonstreaa ca decizia pe care au luat-o satenii de a-l condamna la moarte nu a fost una gresita deoarece lenesul niciodata nu si-ar fi revenit din lenevia lui iar satenii ar fi fost nevoiti sa il hraneasca, dand astfel un exemplu negativ tuturor. Asadar, hotararea lenesului de a merge la moarte i s-a parut mult mai usoara decat alternativa de a trai. 

Baietassssullll: ms
Alte întrebări interesante