Limba română, întrebare adresată de mamu, 9 ani în urmă

Scrie un text de 8-10 randuri in care sa prezinti calitatile de mama a unei randunica.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bebedumi70
0
                                     Randunelul
 
               A fost odata o randunica care, desi bolnavioara,aduse pe lume un randunel,dar inainte de asta insa,pregati cu mare grija cuibul micutului si, pentru confortul lui,puse cuibul la strasina unei case de oameni bogati apoi, il captusi bine cu paie si puf. Cateva zile mai tarziu,randunica, isi tinea sub aripioara ,minunea de randunel ce parea rupt din soare.Era atat de mandra de odrasla ei incat, uita si sa manance ,dandu-i puiului ei toate gazele pe care le prindea. Timpul a trecut si, randunelul se facu mare, insa, biata randunica era din ce in ce mai bolnavioara si asta-l intrista tare mult pe Randunel.
--------------------------------------------------------------------------------------------
      Cam aici se termina textul de 8-10 randuri......Dar, de dragul lui Rindunel, am sa-ti mai scriu  cateva randuri....
----------------------------------------------------------------------------------------------
      

          Voinic si curajos din fire,batu la geamul de sub strasina casei unde locuia, pana cand.., in sfarsit cineva il zari si inteleasa ca randunelul are o problema.
         Andrei era fiul mai mic al familiei Popovici , doctori veterinari in sat...,el fu cel care il vazu pe randunel si alarma toata casa. Cu mic cu mare, se stransera toti in jurul cuibului in care randunica zacea nemiscata.
         Domnul Popovici,om cu suflet mare,o doftorici pe randunica si-o puse din nou pe picioare. Randunel era tare fericit ,randunica mandra de puiul ei 
si familia Popovici multumita ca a mai salvat o viata. De atunci ,traiesc fericiti ,fiecare in casa lor si totusi impreuna.
        
              

Alte întrebări interesante