Limba română, întrebare adresată de Emaemaelenaemanew, 8 ani în urmă

Scrie un text de cel mult 15 randuri in care să prezinți cele mai importante informații despre barză va rog e urgent!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de emaisache
4
Cu totii stim ca barza este o pasăre migratoare . Ea are un cioc si niste picioare foarte lungi, insa ea a cam dispărut in ultimii ani. Totusi, ea este răspândită în Europa, Asia si Africa. Pasarea nu are o greutate foarte mare, insa are o lungime destul de maricica fata de alte pasari migratoare. Deobicei, ea este alba, avand ciocul si picioarele rosii sau portocalii. Locuieste cel mai mult in apropierea zonelor unde traiesc oamenii . Barza este foarte populara prin intermediul cuiburilor imense facute de ea. Cuiburile nu sunt distruse , iar acestea sunt foarte grele.
Succes!
Răspuns de Nico234679ghd
3
Barza minunata pasare colorata in alb si negru sau chiar negru. Barza este o pasare migratoare, buna zburatoare. Are un cap rotund care se termina cu un cioc lung si conic care continua cu un gat lung. Berzele sunt de doua feluri : barza alba si barza neagra.
Ciocul si picioarele sunt acoperite de o piele rosie -portocalie.
Picioarele sunt lungi si puternice terminate cu 3 degete inainte si unul inapoi. Degetele sunt terminate cu ghiare, sunt unite printr-o membrana scurta. Este o pasare picuoroanga.
Se inmulteste prin oua 3-4 clocite 33-34 zile. La varsta de 53-60 zile puii parasesc cuibul.
Alte întrebări interesante