Limba română, întrebare adresată de palomaskumpycka, 8 ani în urmă

Scrie un text de cinci 10 rânduri în care să răspunzi la întrebarea de ce pinguinii sunt niște animale interesante​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
5

Răspuns:

In primul rand as vrea sa va zic că pinguinii sunt niste păsări interesante deoarece au un strat gros de pene, pot rezista la frig, iar unii chiar se pot apropia de oameni, fara frica.Cel mai interesant lucru pe care l-am învățat despre pinguini este că un cercetător francez și-a numit soția sa după o specie de pinguin care se numește : :ADELIE.Deci pinguinii sunt foarte interesanți

SPER CA TE-AM AJUTAT!

Răspuns de annabel0potterhead
3

  Pinguinii sunt niste animale spectaculos de rare, care traiesc la frig (Polul Sud si Polul Nord), iar mediul in care stau, sunt de obicei ghetarii.

  Pinguinii au spatele de un negru abundent, burtica lor fiind scaldata de un alb crem, un alb ca al inghetatei de vanilie. Au ciocurile negre, nici scurte, dar nici lungi, iar unele specii avand putin galben intens la gat.  Pinguinii sunt unele dintre cele mai drăguţe animale, dacă stăm să ne gândim la mersul lor ce pare „înghesuit” şi la înfăţişarea extrem de simpatică. Cu toate aceste, nu mulţi sunt cei care s-au interesat de vieţile lor, de lucrurile interesante pe care ştiu să le facă şi de adaptările pe care le-au suferit. Unele specii de pinguini înoată cu o viteză uluitoare şi pot ţâşni din apă pe o banchiză cu o viteză la fel de mare. Cum reuşesc să facă acest lucru? Biologii marini au observat că pasărea eliberează dintre pene bule mici de aer. În acest fel, pe măsură ce bulele sunt eliberate, frecarea apei cu penajul pinguinului se reduce şi viteza acestuia se măreşte considerabil. Majoritatea pinguinilor înoată cu o viteză de 7-11 kilometri pe oră, în timp ce pinguinul papua, cel mai rapid înotător, poate atinge o viteză de 37 de km pe oră.

  Asemenea celorlalte păsări, pinguinii nu au dinţi. În schimb, pe pereţii cavităţii bucale se găsesc nişte striaţii cărnoase ce le „ghidează” peştii spre gât. Pinguinii sunt carnivori. Aceştia se hrănesc cu peşte, calmar, crab şi alte fructe de mare pe care le prind în apă.  În timpul verii, un pinguin de mărime medie va mânca aproximativ 1 kilogram de carne, în timp ce iarna doar o treime din această cantitate.

 Exista o gramada de alte lucruri ce fac pinguinii sa para destuli de hazlii si amuzanti!

Deci daca profesoarei tale nu o sa-i placa, za-i zici sa-si caute ea informatie!

Alte întrebări interesante