Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Scrie un text de minimum 100 de cuvinte în care să îți prezinți opinia despre modul în care o exprimare incorecta în spațiu virtual poate afecta unei persoane. Vei folosi cinci predicate verbale și cinci predicate nominale pe care le vei sublinia. Va rog dau coroana ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adresaana
6

Răspuns:

O exprimare incorectă în spațiul virtual dăunează și persoanei căreia i se adresează, dar și persoanei care face comunicarea.

În primul rând, persoana care primește mesajul poate să fie indusă în eroare de o exprimare incorectă, înțelegând poate chiar opusul a ceea ce se voia să fie comunicat. Această eroare îi poate dăuna pe viitor, dacă folosește acea informație greșită. În al doilea rând, destinatarul  comunicării se poate simți atacat, poate să fie jignit, trâind emoții negative puternice, care o pot afecta sau care pot dăuna relației pe care o are cu expeditorul mesajului.

În același timp, o exprimare incorectă poate dăuna și expeditorului mesajului. După cum am spus și mai sus, relația bună, poate chiar de prietenie, cu destinatarul, poate avea de suferit. În al doilea rând, poate să fie judecat ca mincinos, dacă informațiile se dovedesc a fi fost greșit exprimate. Apoi, însuși faptul că nu se exprimă corect îi poate afecta imaginea publică, cei care citesc mesajul crezând despre expeditor că nu stăpânește bine limba română.

În concluzie, este bine întotdeauna să recitim ceea ce trimitem cuiva, încercând să vedem textul din perspectiva acelei persoane, pentru a ne da seama dacă nu cumva ne-am exprimat greșit, sau ambiguu, sau poate chiar jignitor.

Explicație:

Alte întrebări interesante