Limba română, întrebare adresată de fivi4silviu2004, 8 ani în urmă

Scrie un text de opinic, de minimum 150 de cuvinte, in care să prezinți avantajele sau dezavantajele pe care le-a răsfrâns pandemia asupra omenirii. Punctajul pentru compasere se acordă astfel: conținutul compunerii - 12 puncte redactarea compunerii-8 puncte (marcarea corectă a paragrafelor- 1 punct; coerenta textului - 1 punct; proprietatea termenilor folosiți - 1 punct; corectitudinea gramaticală- 1 punct: claritatea exprimării ideilor - 1 punct; ortografia - 1 punct; respectarea normelor de punctuație- 1 punct; lizibilitatea - 1 punct). • Notă! Compunerea nu va fi precedată de titlu sau de motto. Punctajul pentru redactare se acordă doar în cazul în care compunerea are minimum 150 de cuvinte şi dezvoltă subiectul propus​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeap1298
11
Pandemia cauzată de infecția cu noul coronavirus a avut un impact major asupra omenirii, influențând la nivel global omenirea. Un dezavantaj major în fața amenințării virale este reprezentat de lipsa de pregătire atât a sistemului medical românesc, cât și capacitatea conducerii țării de a acționa prompt. Deși întreaga lume a fost marcată de apariția noii infecții, țările cu un statut socio-economic ridicat au implementat măsuri prompte de control al infecției, care au fost respectate de marea majoritate a populației. Un impact negativ, deci, este reprezentat de prăbușirea sistemului medical. O altă problemă cauzată de pandemie și carantinarea obligatorie la nivel național este reprezentată de barajele apărute în fața dezvoltării normale a copiilor și adolescenților, prin lipsa socializării, a activităților fizice și petrecerea majorității timpului în preajma dispozitivelor electronice. Cu atât mai mult, lipsa de socializare interumană a determinat creșterea incidenței depresiei în rândul populației generale. Din cauza numărului mare de cazuri grave de boală, lipsa de resurse, numeroase decese produse de COVID-19, a fost afectat și psihicul personalului sanitar, în rândul acestora crescând numărul de cazuri de depresie.
Printre avantajele pandemiei se numără consolidarea relațiilor din cadrul familiei, prin petrecerea unui timp mai îndelungat în compania celor dragi, conștientizarea importanței sănătății și a unui sistem medical optim sau responsabilizarea populației.
Alte întrebări interesante