Limba română, întrebare adresată de cosmingg132, 8 ani în urmă

Scrie un text de șapte opt enunțuri în care să descrii o țestoasă

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de neamtcamelia1p9hyrx
6
Este adaptată la mediul terestru. În România, trăiește în pădurile și regiunile de stepă din Oltenia, Banat și Dobrogea.Testoasa trăiește în lacuri și bălți, rareori pe uscat. Este adaptată secundar la viața terestra.Sunt animale greoaie, care se deplasează încet din cauza conformației și a țesutului.  . Cele 4 membre sunt scurte, așezate lateral și terminate cu degete scurte, prevăzute cu gheareEle sunt unite pe laturi, lăsând 2 deschizaturi prin care ies capul și membrele anterioare, iar la partea posterioară, membrele posterioare și coada. Țesutul este format din plăci osoase bine sudate, acoperite de plăci cornoase. Coastele și vertebrele sunt concrescute cu carapacea. Capul, gâtul, picioarele și coada sunt acoperite de o piele solzoasă de culoare cenușie........sper ca ti am fost de ajutor!
Răspuns de Utilizator anonim
5
                                                  Testoasa
           Testoasa este un animal cu cochilie groasa.Este adaptata la mediul din Romania. Traieste in apa,paduri si pe uscat.Testoasa poate trai peste 450 de ani. Se spune ca este animalul care traieste cel mai mult .
Testoasa este la partea superioara de culoare maroniu-roscat, iar la partea inferioara,de culoare deschisa.
          Testoasa de uscat se recunoasre dupa corpul ei scurt,acoperit cu un test format din doua parti . Testoasa mi se pare un animal foarte interesant.
SPER CA TE-AM AJUTAT!!!                                                                                                                                                         
Alte întrebări interesante