Limba română, întrebare adresată de nataliagabriel, 9 ani în urmă

Scrie un text de tip argumentativ, de 15-20 de randuri, despre puterea iubirii, pornind de la ideea identificata in urmatoarea afirmatie:"Ceea de a fost
cladit cu iubire nu poate fi doborat niciodata".(Mircea Florian, Arta de a suferi). Utilizand exemple din textul Romeo si Julieta.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marina1999
19

Sunt de parere ca iubirea este cel mai puternic sentiment pe care il poate trai o persoana. De cele mai multe ori, iubirea cu adevarat puternica se intampla numai o singura data in viata. Astfel, subscriu afirmatiei lui Mircea Florian.

In primul rand, pentru ca acest sentiment sa fie de nedoborat trebuie ca cei doi care-si impartasesc iubirea sa fie trup si suflet, sa ajunga sa traiasca intr-un fel de simbioza, astfel in frunte cu iubirea lor sa fie de neinvins pe plan sentimental si nu numai.

In al doilea rand, iubirea este cel mai de pret lucru datorita faptului ca din iubire ne nastem si in ea ar trebui sa murim. Acest fapt, care aplicat ar putea sa ne fericeasca toate zilele, indiferent ca sunt mai grele sau mai usoare.

In concluzie, consider ca puterea iubirii este aceea care poate construi un univers, dar nefolosita corespunzator poate distruge altul.

Alte întrebări interesante