Limba română, întrebare adresată de razvanburlan09, 9 ani în urmă

Scrie un text de tip argumentativ de 15-20 de randuri despre modul in care adolescentii isi aleg viitoarea profesie.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de OiLoveYouO
7
Eu cred ca adolescentii isi aleg viitoarea profesie in functie de abilitati, inclinatii asupra unui grup de materii scolare sau profesionale si dupa caracteristicile specifice fiecarei meserii (program, ani de studiu, salariu etc.).

In primul rand, tanarul isi formeaza o idee despre ceea ce vrea sa urmeze in viata inca din clasele primare si gimnaziu. Ii plac mai mult stiintele exacte, romana si limbile straine, tic-ul/informatica (adica ii place sa lucreze pe calculator) etc. Ori este atras de ce poate deveni pe baza talentelor pe care le are (picteaza frumos, canta extraordinar la pian, are vlaga de actor etc.). Poate are abilitati logice sau emotionale care il ajuta in rezolvarea unor anchete incurcate sau in cunoasterea oamenilor.

In al doilea rand, cand tanarul mai creste si devine adolescent, in afara de motivul mentionat mai sus, este interesat si de ce ii poate oferi un serviciu. Poate obtine un salariu multumitor? Are un program lejer? Are nevoie de studii superioare? 

Prin motivele mentionate mai sus, opinia mea este ca o persoana in floarea tineretii isi alege o profesie dupa ce trece prin scoala si "vede cum sta treaba" ( poate sa-si selecteze aptitudinile) si dupa satisfactia pe care urmeaza sa i-o ofere postul ales.

Iti astept parerea in comentarii :). Succes!



razvanburlan09: Argumentarea ta este una foarte dezvoltata si foarte complexa, ceea ce o claseaza intr-una PERFECTA. Multumesc mult pentru ajutor! Succes:)
OiLoveYouO: Am facut tot ce am putut sa te ajut. Ma bucur ca iti place si multumesc pentru aprecieri. Noapte buna :)
razvanburlan09: Multumesc mult.:) Asemenea.
Răspuns de viogeoionut
0
Adolescenții isi aleg viitoarea profesie in functie de câștigurile materiale si din ce in ce mai putin in functie de pasiuni . Vocația nu mai reprezinta o prioritate daca prin vocație se ajunge la o profesie slab remunerata. Astfel ,studenții se orientează către joburi noi, moderne si foarte bine plătite , cum ar fi in management, economie, it , inginerie, consultanta ..etc.
Alte întrebări interesante
Matematică, 9 ani în urmă