Limba română, întrebare adresată de sebastianbuhnea, 8 ani în urmă

Scrie un text de tip argumentativ, de 15-20 de randuri, despre enutizasm, pornind de la urmatoarea afirmatie "Entuziasmul este foarte necesar, mai ales cand faci primii pasi."(Marin Preda, Creatie si morala)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MrSarcasm
1

       Afirmația lui Marin Preda surprinde un aspect important al oricărei etape de început: entuziasmul. Consider că el este foarte necesar oricând pentru a face bine un lucru, dar mai ales când faci primii pași.

       Entuziasmul este o stare de însuflețire, care îl susține pe începătorul din orice domeniu, ajutându-l să treacă peste dificultățile inerente. Orice început este greu, dar atunci când există dorința de a învăță și starea de entuziasm, neofitul contribuie mai mult decât inițiatorul său la propria formare. În fond, nu poți învăța bine un lucru decât dacă îți dorești să o faci.

       Entuziasmul presupune înflăcărare, chiar exaltare, față de lucrurile sau informațiile noi, adesea suplinind lipsa de cunoștințe. Din dorința de a face bine un lucru nou, putem găsi soluții foarte bune, chiar în absența rutinei dobândite prin exercițiu. Vorbim cu pasiune despre noua noastră preocupare și ne canalizăm energia spre a rezolva problemele cu care ne confruntăm. Ne bucurăm să facem acel lucru nou, pe care îl simțim ca o provocare.

       De aceea, cred că dacă lui Columb i-ar fi lipsit entuziasmul, nu ar mai fi descoperit Lumea Nouă.

Alte întrebări interesante