Limba română, întrebare adresată de danacristian, 9 ani în urmă

Scrie un text de tip argumentativ,de 150-300 de cuvinte, despre impactul orgoliului in relatiile interumane

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de crystyfunnky
8
     In opinia mea, putin orgoliu nu strica, deoarece capatam incredere in noi, dar atunci cand facem exces de orgoliu apar probleme.
    In primul rand, fiecare om trebuie sa fie putin orgolios sau sa fie mandru de ce a realizat. Stima de sine a fiecaruia dintre noi porneste de la aprecierea a ceea ce suntem, a ceea ce am realizat, pana la un anumit punct atunci cand orgoliul depaseste limita bunului simt si incep sa apara probleme cu cei din jur. De exemplu, atunci cand realizam multe fapte bune in viata trebuie sa fim si putin orgoliosi, deoarece devenim mai increzatori in noi, iar oamenii din jurul nostru nu vor vedea in noi o persoana slaba de care pot profita.
    In al doilea rand, orgoliul intr-o relatie cu o persoana reprezinta un defect omenesc, chiar adca s-ar putea sa credem ca persoanele orgolioase sunt cei care tin foarte mult la cel iubit. Persoana orgolioasa din cuplu va vrea mereu sa conduca, sa fie liderul, in acea relatie si va face tot ce ii sta in putinta sa ramana cu acea persoana. De exemplu, Ghita din opera ,,Moara cu noroc'' este un personaj orgolios care o omoara pe Ana, sotia lui, deoarece acesta il insala cu Lica. Orgolios pana la capat, Ghita nu se lasa prins si alege sinuciderea.
     In concluzie, omul trebuie sa fie putin orgolios, dar nu prea mult, deoarece o persoana orgolioasa nu este vazuta bine de cei din jur si nu se va intelege cu nimeni.
Alte întrebări interesante