Limba română, întrebare adresată de ryo16, 8 ani în urmă

scrie un text de tip argumentativ de 25-30 de rânduri în care să-ți exprimi opinia dacă talentul este sau nu este suficient pentru a reuși în anumit domeniu. ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de biancaiubitica376
1

Răspuns:

Talentul este ceva opțional. Așa cum vezi la publicarea uni job, la rubrica cerințe: „experiența în domeniu reprezintă un avantaj”, așa stă treaba și cu talentul – existența lui reprezintă doar un avantaj, dar asta nu te califică automat pentru succes.

Munca este ca un zbor făcut cu avionul din punctul A în punctul B. Singură, munca face ca zborul să nu fie confortabil, cam ca cel făcut la clasa economic sau poate chiar ca în cala bagajelor. Însoțită de talent, zborul devine unul făcut la clasa business.

Oricum ar fi, nu uita: fără muncă, nu există zbor.

Munca ta ar trebui să se bazeze pe ceea ce îți place să faci, nu pe ceea ce trebuie să faci. Dacă sarcinile de la jobul tău sunt aliniate cu talentul și abilitățile tale, munca ta va deveni mai plăcută. Trebuie să înveți să te întrebi dacă-ți place ceea ce faci, dar și cum poți aplica abilitățile și al tău talent la jobul pe care îl ai.

Alte întrebări interesante