Biologie, întrebare adresată de mihaelaolari, 9 ani în urmă

Scrie un text din 5-7 propozitii in care sa evidentiezi importanta zborului pentru pasarile calatoare !!! Am nevoie azi !!! /Mersi

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de HabarNuAmDeRomana
43
        Pasarile calatoare sau migratoare sunt pasari care pe timpul anotimpului rece dintr-o aumita tara pleaca intr-o tara mai calda in care frigul sa nu le afecteze.
Ele migreaza in diferite tari cu ajutorul zborului,zborul fiind efectuat prin miscarea lenta(plutirea) sau grabita a aripilor in directia in care doresc sa ajunga.Musculatura aripilor trebuie sa fie foarte bine dezvoltata pentru a avea suficienta putere de a zbura spre tinutul cel cald.
 
           Zborul in viata pasarilor calatoare dar si in viata celorlalte pasari are o importanta valoare ,cu ajutorul zborului ele aparandu-se de dusmani,caci zburand la diferite inaltimi dusmanii nu le mai pot vana,dar si in deplasare precum la pasarile ce migreaza(cocori,randunica etc.).Daca aripile nu sunt sanatoase ci sunt rupte sau au alte probleme exista riscul ca acea pasare,ma refer in cazul pasarilor migratoare sa nu mai poata sa ajunga,alaturi de suratele sale in tara calduroasa unde pot supravietui,frigul care este in zona noastra iarna sau a altor tari fiind mult prea aspru pentru a putea supravietui.
 
            In concluzie putem sa spunem foarte concret ca viata pasarilor migratoare depinde de zbor,zborul avand o imensa valoare in traiul lor,exact cum mersul are o importanta extraordinara in viata umana.



beekiller20: Daca te gasesc,iti cumpar o bere :D
Alte întrebări interesante