Biologie, întrebare adresată de micazina, 9 ani în urmă

scrie un text din 5-7 propozitii,in care sa evidentiezi imporatanta zborului pentru pasarile calatoare , si intituleaza textul

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de HabarNuAmDeRomana
7
    Zborul are o importanta desavarsita in viata oricarei pasari,zborul fiind felul de locomotie a pasarilor,fara el,ele nepudandu-se misca.
 
   Pasarile migratoare sau calatoare
sunt pasari care pe timpul anotimpului rece,ele zbor in stoluri spre tinuturi mmai calde unde clima si vegetatia le sunt corespunzatoare mediului lor de viata.
     
     Aceste pasari se deplaseaza in zonele cu climatul cald datorita locomotiei lor,efectuata de zbor,zborul fiind facut cu ajutorul corpului si a miscarii aripilor,daca ele nu ar putea zbura,pe timpul anotimpului rece ele nu ar putea pleca in tari calde si ar muri din cauza frigului.
 
     In concluzie voi sublinia faptul ca viata pasarilor calatoare depinde de locomotie,daca nu ar putea zbura ar muri,deci functia de locomotie este una dintre cele mai importante functii ale sistemului corpului unei pasari.
 
      Ranirea unei aripi sau ruperea ei poate duce la mari consecinte a functiei de locomotie a pasarii ceea ce va rezulta sansele ca pe timpul iernatic pasarea sa moara in drum spre tara cu climat cald.
     
      Prin propozitiile de mai sus am evidentiat imensa importanta a zborului in viata unei pasari migratoare dar si consetintele care ar aparea in cazul in care functiia de locomotie nu ar mai avea loc.

micazina: multumesc mi-a fost de ajutor
Răspuns de gabițanigai2002
0
datorita zborului ele au cucerit un nou mediu de viata
Alte întrebări interesante