Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Scrie un text din 6 7 alineate

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anastasia721
2
Intro zi frumoasa de Iarna ,ne-am strâns toți din satul meu pe un munte mic ,sa ne dam cu sania .
Acolo eram eu ,Veronica ,Andrei ,Cristina și Bianca .Am urcat și a început distracția.
Ne -am separat pe 3 sânii și am patinat in jos că pe timpurile noastre
Dintr-o dată s-a auzit ceva .Andrei a cazut de pe sanie ,fix in mormanul înfricoșător de zăpadă .
Noi am inceput să râdem , bineînțeles deoarece Andrei era plin de zăpadă și l-am ajutat sa se scuture .
Acea zi a fost minunata . Am hotărât să plecăm acasă ,sa bem o ciocolata calda , deoarece eram înghețați de frig ,si am stabilit că ne vom întoarce ,mai târziu
Am ajuns acasă ,casa era de un miros a cozonaci ,de o savoare plăpândă ,și pe masa 5 căni de ciocolata erau pregătite pentru noi ,deoarece mama ne cunoaște foarte bine poftele
După ce am terminat cănile ,am observat că tata a cumpărat un trenuleț , am stat acolo și i-am montat șina zece minute
După 10 minute am observat că se întunecă ,așa că am renunțat la călătoria pe munte .
O iarna de neuitat ,alaturi de cei dragi ,așa am copilărit eu


Răspuns de alyaschimbator
1
( Daca ceva aceasta compunere nu e reala)

       Era iarna. Vantul nazdravan sufla din-ce-in-ce mai puternic. Zapada alba ca zaharul acoperea totul in jur. Eram doar noi doi , eu si el ( sau ea cum doresti). 
      Am decis totusi sa iesim la o plimbare . Eram deja mari. Amindoi aveam vreo 15 ani si ne iubeam mult. Ma tinea strins de mina parca nu dorea sa-mi deie drumul. Imi placea acest lucru. Vantul sufla impreuna cu fulgii drept in fetele noastre. Fetele , nasurile si obrajii deja se inrosira. Nepasind la vreme , totusi ne plimbam.
    Totul era foarte bine pina cand nu am observat un lac inghetat. Mai bine nici nu mergeam acolo. Am decis totusi sa mergem, dar eu stiam ca nu-i o idee prea buna. Prietenul meu a decis sa se dea pe apa inghetata. Mie imi era frica . Incercam sa-l conving sa nu faca asta , insa in zadar. 
     Trecu un timp. deja eram plictisita. Deodata auzisem rontaitul de gheata. Mi-am avertizat prietenul, insa el credea ca eu glumesc. Eram pe stres . Ochii mei se marira cand vazusem ca crapatura mergea drept in spre el. L-am strigat iar si iar , dar totusi era prea tirziu. El cazuse in apa rece.
     Am incercat sa chem oamenii din jur sa ma ajute sa-mi scot prietenul din apa rece. S-au oferit de ajutor doi barbati. L-au scos din apa. Eu incepusem sa plang. Imi era scump , caci il iubeam din toata inima. Lacrimele fierbanti curgeau pe fata mea rece si inrosita de frig. 
    Am ajuns acasa. L-am pus pe pat, l-am invelit cu prosoape ca sa se incalzeasca si am facut un ceai fierbinte. Prietenul regreta ca nu ma ascultase. Am inceput sa zimbesc si imi curgeau lacrimi de fericire. L-am cuprins si i-am soptit:
 - Nu-i important m-ai ascultat tu sau nu, important e ca esti in viata si ca eu te iubesc.
     Dupa aceste cuvinte el ma cuprinse , si mi-a promis ca mereu si intotdeauna ma v-a asculta.
Alte întrebări interesante