Limba română, întrebare adresată de QueenE001, 8 ani în urmă

Scrie un text explicativ de 150 de cuvinte pornind de la propoziția "Nu conteaza de câte ori cădem ci de câte ori ne ridicăm."

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3

Cu toții am avut perioade sau zile „proaste”. Tuturor ni s-a întâmplat să fim dezamăgiți de noi sau de alții, să nu ne iasă lucrurile așa cum ne-am dori, să simțim că nu o putem scoate la capăt și să vrem să renunțăm.

Și totuși, fiecare căzătura te învață să te ridici mai puternic și cu mult mai multe cunoștințe despre drumul pe care ai mers. Așa ca nu te lăsa învins de încercările și obstacolele peste care dai. Ele sunt menite să te ajute, să te dezvolte, să îți ofere experiențe și cunoștințe pe care altfel nu le puteai dobândi și să te facă să prețuiești mai mult clipele cu soare și fericire.

Nu-ți fie frică să cazi pentru că altfel ai limita experiențele deosebite prin care ai putea trece, ai evita să cunoști oameni care ți-ar putea însenina viața și te-ai feri de riscuri, ducând o existență monotonă, fără a afla vreodată care este potențialul tău maxim. Perspectiva asupra obstacolelor face diferența între oamenii de succes și cei care se complac în mizerie fără să lupte pentru a-și face visurile să devină realitate.

De fiecare dată când cazi, aminteste-ți de ce îți dorești să ajungi până la capăt. Care este scopul tău, ce te motivează zi de zi și care sunt motivele pentru care ai pornit inițial pe acel drum.

De fiecare dată când cazi, gândește-te la ce ai învățat din acea experiență. Ce cunoștințe ai dobândit? Ce abilități ți-ai construit? Ce greșeli ai făcut și cum poți evita să le faci pe viitor? Fă un plan, fie el și provizoriu. Drumul spre orice destinație este mai sigur cu o hartă.

De fiecare dată când cazi, ridică-te și mergi mai departe cu mai multă hotărâre, voință și ambiție. Fă tot ce îți stă în putință să te redresezi, să pornești din nou, să găsești alte căi spre destinație sau alte mijloace care să te ducă acolo.

Însă niciodată să nu renunți. Pentru că, în final, nu contează de câte ori ai căzut, ci te câte ori te-ai ridicat.


QueenE001: Multumesc mult!!
Utilizator anonim: Cu drag
Alte întrebări interesante