Geografie, întrebare adresată de sclaudia2890, 8 ani în urmă

Scrie un text in care sa descrii specificul geografic al Romaniei utilizând termenii. Europa,Muntii Carpați,Dunărea,Marea Neagră,Delta Dunării,clima temperat-continentală, capitală. plssss dau coroana​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andrei227w
6
Romania este o țara aflată in Europa de Est,învecinandu-se cu Ucraina la Nord și Est,Republica Moldova la Est,Ungaria in Vest,Serbia in Sud-Vest,Bulgaria la Sud si Marea Neagră la Est.Granița de Sud cu Bulgaria și Serbia este marcată de Fluviul Dunărea,ce se întinde pe o lungime totala de 1075 km in țara noastră(1/3 din suprafața totala)si se vărsa in Marea Neagră prin cele trei brațe:Chilia,Sulina și Sfântul Gheorghe.Aici se formează și Delta Dunării,a doua cea mai mare delta din Europa și Rezervație Naturală,patrimoniu UNESCO.
Fiind o țara situata in interiorul continentului,clima este temperat continentala,cu veri călduroase și ierni geroase.In centru țării se afla Munții Carpați ce acoperă aproximativ o treime din suprafața României.Acești munți sunt bogați in zăcămintele de aur,fier și alte metale prețioase.Capitala țării,București, este cel mai important centru economic și cultural al țării și de asemena unul dintre cele mai mari orașe ale Europei.
Alte întrebări interesante