Istorie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

scrie un text în care sa prezinți principalele tipuri de construcții din Orientul Antic! Va rogggggggggg repede!!!! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de yavne12bea2
14

Răspuns:

ARHITECTURA IN ORIENTUL ANTIC

PRIVIRE GENERALĂ

Principalele popare ale Orientului Antic sunt: mesopotamienii, evreii, fenicienii, persanii și mezii, indienii, chinezii,japonezii și egiptenii.

Mesopotamienii sunt alcătuiți din mai multe popoare printre care: sumerienii (cel mai vechi popor cunoscut până acum), akkadienii, asirienii, amoriții și chaldeenii.

1Arhitectura în Mesopotamia

In arhitectura Mesopotamiană, ca materiale de construcție se utiliza cărămida nearsă. S-au construit palate înconjurate de ziduri de apărare, intrarea făcându-se pe rampe și case din stuf din mlaștină cu acoperișuri mari și curbate. Ca inovație mesopotamienii au realizat palatul tip zigurat sub forma de piramidă, dar in trepte, treptele fiind colorate în diferite tonuri, iar la ultimul etaj aflându-se un observator.

Cele mai importante construcții au fost palatul fortareața, din care fac parte ziguratul și templul.

2ARHITECTURA EVREIASCĂ

Așezarea Ierihon, în Israel, fondată în urmă cu aproximativ nouă mii de ani, este cel mai vechi oraș din lume.

De la sfârșitul mileniului al V-lea î.Chr. datează casele de piatră decorate cu pictură murală, descoperite la Thelelat Ghassul, lângă Ierihon, precum și așezările subterane de la Beer Șeva.

În mare , arhitectura lor a fost influențată de cea a egiptenilor.De asemenea a primit influențe romane si elene.

3ARHITECTURA FENICIANĂ

Fenicia era o veche civilizație cu centrul în nordul vechiului Canaan.Arhitectura feniciană se face observată în construcția Templului lui Solomon.Construcția a urmat modelul templelor egiptene și cuprindea patru părţi, care simbolizau timpul profan şi cele trei grade ale iniţierii.El reprezintă simbolul prin excelenţă al operei care permite spiritului să treacă prin toate etapele dezvoltării până la atingerea perfecţiunii depline.

4ARHITECTURA PERSANĂ

După stăpânirea Asiei occidentale și a Egiptului,arhitectura persană a cunoscut o dezvoltare deosebită în orașe ca Sussa, Persplois. Arhitectura este reprezentată de palatele așezate pe terasele artificiale de dimensiuni mari și decorate din abundență.

5ARHITECTURA INDIANĂ

Cultura vedică indiană nu prevedea existența templelor în arhitectură deoarece procesiunile religioase se țineau în aer liber. Sub influența acestei arhitecturi, indienii vor construi palate regale colosale.Caracteristic pentru arta indiană este sculpturalitatea care înlocuiește de multe ori sculptura în sine, exemplul este templul de la Borobudur cu latura de 120 de metri și cu turnul format din 7 etaje, ornat cu 436 de statui ale lui Buddha reprezentând scene din viața lui sculptate în basorelief pe zidurile etajelor.

Sper ca te-am ajutat


Utilizator anonim: ms mult!!!!
Alte întrebări interesante