Limba română, întrebare adresată de rares233211, 8 ani în urmă

Scrie un text in care să realizezi comparatie
intre o vacanţă de vară petrecută la oraş şi
una petrecută la sat.
Foloseste cel puţin
patru adjective, patru verbe.
patru substantive,​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de elevv00
10

Răspuns:

In vacanta de vara am fost la bunicii mei la țară . A fost foarte cald și frumos și toată iarba era înverzită pe camp , unde , eu și cu o prietena ne jucam

Bunicii mei sunt în vârstă , dar inca au simțul umorului ! Ei îmi spuneau in fiecare zi cate o gluma , iar părinții mei îmi dădeau bani pentru a-mi lua înghețata preferata , care era și cea mai buna de acolo .

Fata de vacanta de la oraș unde eram doar eu singur , era mai frumos acolo , căci mă distram . La oraș e destul de plictisitor pentru că plouă incontinuu

SPER CA TE-AM AJUTAT !

Răspuns de winterblxssom
5
Începuse vacanța de vară. Stăteam într-un oraș mare împreună cu părinții mei până pe data de 30 iunie, de atunci plecând la bunici mei care stau într-un sat, la țară. Chiar nu mai suportam aerul înăbușitor, mașinile zgomotoase și fumul negricios care ieșea din motorul mașinilor. Chiar nu cred că îmi puteam petrece vacanța de vară aici.
Ajuns/ă la țară mi-am îmbrățișat bunici și mi-am lăsat hainele într-un colț. Am ieșit afară și am m-am jucat cu un cal brun, niște oițe afânate care se îmbulzeau să treacă prin defileu, cu o pisică tigrată și m-am întâlnit cu Azorel, câinele bunicilor care s-a împrietenit rapid cu mine. Am avut și amicii noi la țară. Maria, Costel, Carina, Alexandru, Eliza și Constantin. Ne-am distrat toată vara. Mai îmi plăcea aici la țară pentru că este aerul curat, copii mai fericiții, telefoanele nu le ocupa timpul oamenilor și peisajul munțiilor era încântător.
Alte întrebări interesante