Limba română, întrebare adresată de matheo00794, 8 ani în urmă

scrie un text narativ de 150-200 de cuvinte in care sa povestesti o intamplare reala sau imaginara petrecuta in timpul unei excursii la munte​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeaflore
290

Excursiile, sunt,poate, cea mai așteptată parte a anului școlar, acel prilej de a-ți cunoaște mai bine colegii și de a-ți vedea profesorii într-o cu totul altă formulă decât în obișnuitele ore de curs. Totuși, nu mi-am imaginat niciodată că o excursie aparent inofensivă ar putea lua o turnură dramatică. Într-o seară de primăvară, eram la o pensiune din Râșnov, cu toți prietenii mei de la școală și urma, cel puțin așa credeam, să ne distrăm de minune.

După o zi întreagă de vizitat obiective turistice, profesorii ne-au propus o seară tematică. Fiecare trebuia să pună în scenă coregrafia unui dans care să corespundă biletului selectat dintr-un bol improvizat. Orice cuplu avea la dispoziție pentru documentare o jumătate de oră și o altă jumătate de oră pentru crearea unei coregrafii. Ce ne-a încântat pe noi a fost faptul că, la insistențele noastre, au participat și doamna profesoară de limba engleză și domnul profesor de desen. Dansul lor a deschis competiția și se anunța a fi extrem de promițător.

Tangoul lor ne-a ținut cu sufletul la gură, îi urmăream cu toții fascinați, pentru că păreau extrem de talentați, însă, pe când ne pregăteam pentru gloriosul final, dintr-un exces de zel, domnul profesor de desen a învârtit-o atât de brusc pe doamna profesoară, încât aceasta s-a împiedicat și a reușit să se lovească atât de tare , încât și-a pierdut cunoștința. Ne-am speriat teribil și ne-am grăbit să ajungem la spital, îngroziți de pericolul unei asemenea lovituri, dar, după o lungă așteptare, medicii ne-au asigurat că totul va reveni la normal în câteva zile.

Ne-am întristat cu toții teribil din cauza nefericitului accident și ceea ce credeam noi că va însemna un supraveghetor în minus a însemnat,de fapt, o încheiere prematură a excursiei. Important era însă ca doamna profesoară, pe care o apreciem cu toții, să fie în siguranță.


andreeaflore: coronița??
andreyy06: meriti din plin... frumos text ;)
Alte întrebări interesante