Limba română, întrebare adresată de alex5117, 8 ani în urmă

Scrie un text narativ de minimum 130 de cuvinte, în care să-ți imaginezi o întâmplare petrecută în cadrul natural descris în versurile date. testul: Prin arborii de plumb își cerne luna Lumina deasă-n aerul fluid. La marginea poienii luminoase, Pe care-n ziduri codrii o închid, Pârâul unde vinete-și frământă Sub scoarța dantelată migălos Și-n cadențări neregulate-i cântă Acestui dans sălbatic și duios, Întreaga vale-n cânt o înfioară, Ca pe-o cutie-albastră de vioară.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de LITHOPSOPTICA
24

O noapte de vis

Ma plimbam la marginea poeinii, pe langa arborii de plumb si priveam luna ,mai frumoasa si mai stralucitoare ca intotdeauna.

Razele astrului imi atingeau pielea si imi luminau drumul . Brusc , aud un zgomot diferit si vad o umbra printre copaci. Fac doi pasi in spate , si ma uit inca odata la luna ,iar apoi dau sa fug , insa vad ca umbra e acum pe partea spre care ma indrept eu. Imi adun curajul si ma indrept direct spre ea , iar luna e acoperita de nori si aproape ca nu mai vad nimic.

Umbra iese dintre copaci , in lumina slaba care razbatea prin norii brusc aparuti pe cer si vad doi ochi argintii si trsit si un chip de fetita , murdar dar cu o urma de zambet pe el.Copila ma priveste si imi cere ceva de mancare .Caut prin buzunarele rochiei si ii intind painea pe care ar ifi trebuit sa o mananc eu ,in caz ca mi se facea foame pe drum. As fi pastrat-o eu ,insa inima nu m-a lasat sa o tin pentru mine , vazand tristetea din acei doi ochi mari si argintii. Copila o lua si zambetul fortat pe care l-a avut inainte i se intinse pe fata ,pana la urechi si deveni un zambet sincer plin de bucurie care imi umplu sufletul de fericire.

Dupa ce fetita a mancat ,mi-a dat o panglica albastra din parul ei si mi-a spus ca daca am sa suflu in ea , luna va iesi de fiecare data cand imi doresc ,de printe nori si va straluci cum a stralucit si in ziua asta , apoi sari si disparu intr-o clipa in cer ,lasand parf de stele in urmele ei ,iar paraul se arginti si luna se ivi iar .

Alte întrebări interesante