Limba română, întrebare adresată de euutilizator, 8 ani în urmă

Scrie un text narativ, de minimum 140 de cuvinte, în care să relatezi o întâmplare imaginară petrecută în grădina Uriaşului egoist, în anotimpul toamna. ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tigrulcelbun175
0

Timpul s a scurs repede si a sosit toamna ,zâna belșugului si a bogăției .Copacii erau plini de roade si îmbrăcați in platosa de arama ,frunzele se așternuseră pe jos sub forma unui covor foșnitor, multicolor ,iar bruma argintie împodobise gradina Uriașului .Cine se uita in ochii copiilor putea observa usor ,ca răspândesc duioșie si blândețe ,unite cu o lăuntrică hotărâre de a învinge suferința si orice greutate Intr o zi apăru o bătrână cu un cos mare , abia putea sa il tina in mana ,batu la usa Uriașului si intra inauntru .Dupa cateva minute bătrâna ieși repede , speriata se uita in toate părțile apoi dispăru fara urma .Copiii se strecura inauntru ,unul dintre copii intra in palat si il zari pe Uriaș ,stătea jos intr un colt al camerei si plângea ,era atat de mic ca nu ii venea sa creada ce vede in fata ochilor . Copilul s a îndreptat catre el si l a întrebat ce s a intamplat .Uriașul i a spus ,ca o bătrână a venit la el si i a adus cateva fructe .Nu a apucat sa manance decat un mar ,ca pe loc s a transformat in ceea ce este acum, intr un pitic . Copilul a stat si s a gandit putin apoi si a adus aminte ,ca intr o zi se juca in gradina Uriașului ,a mancat cateva fructe si a inceput sa creasca apoi a mancat alte fructe si a ajuns la dimensiunile dinainte .Copiii au alergat afara ,i au adus fructele si Uriașul a devenit la înălțimea obișnuită .Uriașul si a dat seama ,ca desi locuieste de mult timp in acel palat nu cunoștea ,ceea ce cunoșteau copiii aceia frumosi si buni care il priveau cu incredere .Ii era atat de rușine de felul in care se purtase cu toti copiii incat lua pe loc o hotărâre si le spuse : _ Copii,oamenii mari mai greșesc ,va rog sa ii iertați si pe ei si pe mine ! _ Te iertam ,de ceva timp ne am dat seama ,ca nimeni nu e perfect ._ Acelasi lucru s a intamplat si cu mine , am uitat ca sufletul pur si nevinovat al unui copil poate crea o lume de miracole in care se vindeca inima tuturor vârstelor . _Astazi va multumesc voua si tuturor copiilor si va invit pe toti sa pășiți pe tărâmul fericirii ! Uriașul si a tinut promisiunea ,din ziua aceea palatul , gradina au devenit bucuria si împlinirea dorințelor tuturor îngerașilor cerului .


tigrulcelbun175: Chiar daca depaseste e bine, minim inseamna macar 140 cuvinte daca era maxim atunci trebuia scrisa de fix atatea cuvinte cate se specifica la cerinte ,nu era bine daca era scrisa de 130 cuvinte .
euutilizator: mulțumesc mult
tigrulcelbun175: cu placere .
Alte întrebări interesante