Limba română, întrebare adresată de king33222, 7 ani în urmă

Scrie un text narativ, de minimum 150 de cuvinte, în care să povesteşti o întâmplare din timpul unei călătorii, inserând şi o secvenţă descriptivă, de cel puţin 30 de cuvinte şi o secvenţă explicativă. Punctajul pentru compunere se acordă astfel:​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Cosmyqn
1

Răspuns:Era o dimineață frumoasă de vară și am decis să plec într-o călătorie în munții din nordul țării. Am încărcat mașina cu tot ce aveam nevoie și am pornit spre destinație. Pe drum, am admirat peisajele spectaculoase ale munților înconjurați de păduri verzi și văi întunecate.

După câteva ore de mers, am ajuns la un lac cristalin, cu apa atât de limpede, încât se puteau vedea peștii înotând la câțiva metri adâncime. Am oprit mașina și am decis să fac o scurtă plimbare pe malul lacului. Am simțit un aer proaspăt și curat, care m-a făcut să simt că pot respira din nou după orele lungi de mers.

La un moment dat, am văzut o stâncă impresionantă, acoperită cu muschi verde, care se înălța deasupra lacului. Am urcat pe stâncă pentru a avea o vedere panoramică asupra lacului și a împrejurimilor. De sus, am putut vedea munții înalți care se întindeau la orizont și păsările care zburau deasupra apei. Aceasta a fost o experiență minunată și mi-a amintit de frumusețea naturii și de importanța de a o aprecia și de a o proteja.

Alte întrebări interesante