Limba română, întrebare adresată de nsohsns473, 7 ani în urmă

Scrie un text narativ, de minimum 150 de cuvinte, în care să prezinți o întâmplare petrecută la bibliotecă, incluzând o secvenţă descriptivă, de minimum 30 de cuvinte, și o secvenţă dialogată, de minimum patru replici. Punctajul pentru compunere se acordă astfel: • conținutul compunerii - 12 puncte • redactarea compunerii - 8 puncte (marcarea corectă a paragrafelor - 1 punct; coerenţa textului - 1 punct; proprietatea termenilor folosiți - 1 punct; corectitudinea gramaticală - 1 punct; claritatea exprimării ideilor - 1 punct; ortografia - 1 punct; respectarea normelor de punctuație - 1 punct; lizibilitatea - 1 punct). Notă! Compunerea nu va fi precedată de titlu sau de motto. Punctajul pentru redactare se acordă doar în cazul în care compunerea are minimum 150 de cuvinte și dezvoltă subiectul propus.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de suciava29
18

Răspuns:

Într-o zi de luni, m-am dus la bibliotecă să împrumut câteva cărți. Biblioteca era un loc impunător, cu pereții acoperiți cu rafturi pline de cărți, fiecare cu propriile ei povești. Lumina blândă care pătrundea prin ferestrele mari ilumina sala de lectură, creând o atmosferă liniștitoare.

M-am așezat la o masă și am început să răsfoiesc cărțile. Deodată, am auzit un zgomot puternic. M-am uitat în jur și am văzut un băiat de vârsta mea care începuse să strige către bibliotecar: "Este întotdeauna același lucru! De fiecare dată când vin aici, nu găsesc nicio carte bună!"

Bibliotecarul, un bărbat în vârstă cu ochelari mari, s-a apropiat de el și i-a spus: "Bine, hai să vedem ce putem face pentru tine. Care sunt genurile tale preferate?"

"Îmi plac cărțile de aventuri și fantastice", a răspuns băiatul.

Bibliotecarul i-a oferit câteva recomandări și băiatul s-a întors fericit la locul său cu cărțile în mână. Am rămas uimit de amabilitatea și cunoașterea bibliotecarului și am realizat cât de mult poate conta ajutorul unei persoane atunci când căutăm ceva.

Această întâmplare la bibliotecă m-a făcut să apreciez mai mult serviciile bibliotecare și pe cei care le oferă. Am învățat că, indiferent de cât de mulți ani ai petrecut citind, mereu mai poți învăța ceva nou de la alții.


tud202: Mai trebuie o replica de dialog. Ai pus 3 in loc de 4. Am adăugat-o eu. In rest e ok.
iulianastancescu74: Mulțumesc
Alte întrebări interesante