Limba română, întrebare adresată de bobskula95, 7 ani în urmă

Scrie un text narativ, de minimum 150 de cuvinte, în care să prezinţi o întâmplare petrecută în cadrul unui eveniment festiv la care ai participat, inserând prezentarea unei emoții/ a unui sentiment din timpul acestuia și o secvenţă descriptivă. VA ROG REPEDE!!! Dau Coroană !!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de johndoeanonimus
2

Răspuns:

Explicație:

De multe ori, apar in viața noastră diferite momente unice cum ar fi finalizarea unor cursuri, a unor studii, serbări si multe alte ceremonii cu înaltă încărcătură psihoemoțională si sufletească. Evenimentul care imi revine in memorii este si cel la care am participat recent: încheierea ciclului gimnazial.

 Iată-ne ajunși la capătul unui drum deosebit de frumos. Pregătirile au fost făcute încă din timp, forfota fiind resimțită atât în rândul colegilor, elevilor, dar și în rândul profesorilor, aal dascălilor noștrii ce și-au pus sufletul pe tavă pentru a ne pregăti spre a păși într-o nouă provocare, în drumul tineretii si al adolescenței, aceea de a parcurge altă etapă deosebită din viață noastra, liceul.

 A fost amenajat un spațiu larg, in aer liber. Vremea fusese splendidă, senină, parcă stând să ne surâdă-n cale, urmând ca absolvirea sa se desfașoare cu cate un cuvânt de folos din partea fiecarui diriginte al claselor terminale și, evident, cu acordarea premiilor cuvenite. La un momentdat, langă scenă, pe un paravan alb unde fusese proiectată video melodia "Gaudeamuss", de a lungul timpului au fost derulate câteva imagini si fotografii facute si adunate de noi, de toti colegii, inca din clasele primare și pana astăzi. Acest lucru a fost surprinzător, amuzant pentru părinți, iar pentru noi și mai ales din perspectiva mea, a fost răscolitor. În acele momente in care, practic, se derula viata noastra petrecută în toti acești ani de scoala, am simtit un dor, o teamă privitor la ceea ce ne așteaptă in viitor, dar in acelasi timp, mulțumire si incredere de pe urma bunelor sfaturi, îndrumări, invătaturi culese de la profesorii noștrii dragi. De asemenea, un moment emotionant a fost si discursul doamnei profesor de limba si literatura romana, de altfel si printre cei mai iubiți dascăli ai noștrii. Dânsa ne a sfătuit ca ,oriunde vom merge ,să luăm în bagajul nostru, pe lângă cunoștințele dobandite, sa luam glasul mamei atunci cand vom intalni necazuri sau greutăți, ochii tatălui, mustrători, privitor la deciziile noastre in viata si, nu în ultimul rând, mângâierea si motivația dată de bunicii noștrii.

 Ca urmare a acestei festivități, de final de an, de final de gimnaziu, voi păstra în suflet toate aceste amintiri si cuvinte ale colegilor si dascălilor mei, privind cu seninătate in drumul hotărât pe care mi-l propun in viață


bobskula95: Mersi Bro!!
johndoeanonimus: Sper sa fie de folos, asta am si simtit la absolvirea liceului meu
Alte întrebări interesante