Limba română, întrebare adresată de wewewewuiuiuiuuiu, 7 ani în urmă

Scrie un text narativ, de minimum 150 de cuvinte, în care să prezinți o întâmplare petrecută în cadrul unui eveniment festiv la care ai participat, inserând prezentarea unei emoții/ a unui sentiment din timpul acestuia și o secvență descriptivă.
ajutatima imi pune nota pls​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de targoviste44
2

La circ

Era vară. Pe câmpul gol din apropierea blocului nostru venise circul.

Noaptea auzeam cum leii, tigrii și cămilele miorlăiau răgușit, iar luna se ascundea după câteva firișoare de nori.

În 3-4 zile s-au înălțat corturi colorate, iar la mijloc, aflasem de la bunicul Spiridon, se lăfăia un ditamai cortul,  cu o steluță argintie sus, care licărea noaptea. Eu nu știam că steluța licărea, pentru că noaptea dormeam dus, dar se tot vorbea,  la terasa de peste drum, că acolo este teatrul de acțiune, sau,  mai pe scurt,  Arena.

Și marți,  s-a dat drumul ! Am mers acolo cu tatăl meu, care se vedea de la mare distanță că nu era prea mulțumit de locație.

Erau și niște mirosuri străine, venite de pe la Africa, sau Tasmania, sau alte asemenea nume ciudate.

Prima dată au apărut 3 pinguini, care se bălăceau într-un lighean mare, iar sala, spectatorii, copiii și oamenii serioși făceau mare gălăgie, sunau din ceva goarne minuscule, băteau din palme și tropăiau... Se vedea că nu sunt sănătoși la cap.

Tata mi-a întins o sticlă de Pepsi și el a desfăcut o cutie de bere, pe care a turnat-o calm în pantofi. Eu am băut Pepsi, că mi-era cam sete, dar nu toată, am mai oprit și pentru fratele meu, Tibilic, rămas acasă, pentru că era mic și el bea lapte din sticla de Pepsi.

Au apărut apoi niște șerpi mari, care scoteau mereu limba, iar eu l-am rugat, insistent,  pe tata să le ofere căteva picături de bere, care mai rămăseseră pe acolo . Tata m-a ascultat, le-a aruncat cutia, apoi și pantofii.

Alte întrebări interesante