Limba română, întrebare adresată de camy66, 8 ani în urmă

scrie untext cu titlulLa bunici in care sa folosesti nea Marin,ne-aratat livada ne-a dus la scaldat ,ne-a povestit, a venit si neaIon,ne-a plimbat. cu caruta sa,ne-a amuzat

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MELYSSA10
6
Iubesc sa merg la bunici.Nea Marin ne-a aratat livada lui,ne-a dus la scaldat.El ne-a povestit aventurule lui cand era mic si alte lucruri interesante.Pe acolo a venit si nea Ion,el ne-a plimbat cu caruta sa si ne-a amuzat cu cele mai haioase povesti ale satului.Iubesc satul bunicilor!
Răspuns de Smaranda1216
2
Ieri a fost cea mai frumoasa sa zi din viata mea! Am fost la bunici...dar nu a fost o vizita plictisitoare in care adulti au trancanit intre ei despre politica,vreme...Nicidecum...Mai bine povestesc... Ieri dimineata a trebuit sa ma scol devreme, ca de obicei la 6 pt a porni catre "locul de poveste" (asa zicea mama),la bunici.
Idea nu mi s-a parut incantatoare,dar am acceptat,gandindu-ma la draga mea bunica.
Dupa o calatorie lunga am ajuns la casa lor,mica si scoasa din basme. In intampinarea mea si a familiei mele, a iesit nea Marin si tanti Elena(adica bunici mei)...Imediat ce ne-am dus bagajele in camarute,nea Marin ne-a aratat livada si ne-a povestit scurte istorioare hazlii. Dupa clipe minunate, a venit bunica si cu nea Ion(un vecin) sa vada ce facem. Dupa un timp,Ion ne-a plimbat cu caruta sa, iar mai apoi ne-a dus la scaldat. La sfarsitul zilei am ajuns la casa bunicilor unde bunica ne-a pregatit mamaliga proaspata. Inainte de culcare bunicul ne-a amuzat cu bancuri nu foarte cunoscute, dar haioase.
A fost minunat!
Alte întrebări interesante