Limba română, întrebare adresată de saby25, 9 ani în urmă

scrieti 6 titluri de povesti cu talc. Va ROG!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cititoarea35
2
"barza si vulpea" , "broasca si boul" , "soimul si cioara" , "iepurele si broasca testoasa" , "calul si leul" , "leul si soarecele" .
Sper ca te-am ajutat , funda? :)
Răspuns de milieana
2

1.SOIMII-Morala: Uneori trebuie sa ni se taie craca de sub picioare ca sa ne aducem aminte ca putem zbura.

2.BĂTRÂNA ȘI VASUL-Morala: Fiecare dintre noi avem defectul nostru unic. Insa crapaturile si defectele ne fac viata impreuna atat de interesanta si ne rasplatesc atat de mult! Trebuie sa luam fiecare persoana asa cum este si sa cautam ce este bun in ea. Deci, nu uitati sa mirositi florile de pe partea voastra a drumului!

3.PRIETENII-Morala: Adevaratii prieteni sunt cei care te ajuta oricand ai nevoie. Ei sunt intotdeauna alaturi de tine. Iar atunci cand nu este nimeni in preajma ta ca sa te ajute, sta in puterea ta sa gasesti o solutie pentru a iesi din incurcatura si a depasi orice piedica. Nu te da batut niciodata!

4.ADEVARATA BOGATIE- Morala: Adevarata bogatie nu este data de lucrurile materiale pe care le ai, ci de ceea ce salasluieste in sufletul tau. Prietenii, bunatatea si libertatea sunt adevaratele comori ale vietii.

5.OBSTACOLUL DIN DRUM-

Morala: Fiecare obstacol din drumul nostru in viata reprezinta o provocare si un prilej de a evolua. Fiecare reusita, fiecare depasire a unei greutati ne ofera implinire si multumire.


6.GAINA SI RÂNDUNICA(după o fabula de Esop)-
Morala: Daca cultivi rautate, nu va dura mult pana va insfaca mari bucati din sufletul si trupul tau. Raul crecut la sanul ta devine propriul tau rau. Daca cresti rau un copil, acesta nu isi va duce aminte de bunatatea ta, ci de felul rau in care l-ai adus intru lume.









saby25: mersi
Alte întrebări interesante