Ed. tehnologică, întrebare adresată de cacademare2010, 8 ani în urmă

Scrieți cât mai multe Metode de conservare pentru următoarele alimente roșii gogonele carne pește struguri castraveți și vișine​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de RedOctober
2

Cel mai des utilizată este refrigerarea, adică depozitarea la temperaturi între -1 și 12 grade Celsius. În aceste condiții, citricele rezistă până la 16 săptămâni, perele, merele, cartofii, ceapa, morcovii sau strugurii depășind chiar și 2 luni.

Congelarea presupune înghețarea alimentelor, prin expunerea la temperaturi între -8 și -40 de grade Celsius. Carnea poate fi păstrată pentru perioade de la 4 luni la un an, iar legumele și fructele, până la 12 luni.

Prin murare, alimentele de origine vegetală pot fi păstrate timp de câteva luni, deoarece mixul dintre sare și microorganisme care produc fermentație împiedică formarea unor agenți nocivi. Avantajele acestei metode sunt cantitatea ridicată de vitamina C și prezența unor entități biologice benefice florei prezente în organismul uman.

Conservarea alimentelor

marinarea utilizează proprietățile acidului acetic pentru a înlătura microorganismele ce degradează alimentele. Metoda este potrivită pentru conservarea peștelui și a unor legume, însă prezintă riscuri ridicate de a eșua, dacă nu este aplicată corect.

Alimentele mai pot fi conservate prin uscare, deshidratare partiala, afumare,pasteurizare sau sterilizare. Din punct de vedere medical, cele mai sănătoase rămân refrigerarea și congelarea, pentru că permit păstrarea valorii nutritive a alimentelor, fără cantități excesive de sare și zahăr.

Alte întrebări interesante