Limba română, întrebare adresată de sabinaturcan10, 8 ani în urmă

Scrieți in câteva rânduri opinia voastră fata de cea ce e scris mai jos !urgeeent
Extracția de ulei include toate tehnicile și procesele prin care uleiul este preluat din subsol, unde s-a acumulat de-a lungul timpului geologic (câteva milioane de ani) în corespondență cu capcanele de ulei identificate în faza de explorare geofizică. (în principal prin prospectare seismică).

Formarea uleiului este încă un proces necunoscut. Se crede că compușii organici încorporați în sedimente în condiții de presiune și temperatură adecvate pot da naștere diferitelor tipuri de amestecuri de hidrocarburi (gaze naturale, uleiuri minerale, ceară, bitum); acest proces are loc în așa-numitele „roci-mamă”. Odată identificat un rezervor potențial de hidrocarburi, un centru de explorare este găurit în centrul capcanei, folosind platforme speciale de foraj. Sondele sunt apoi completate la suprafață cu o serie de supape și în cele din urmă sunt conectate la o conductă de petrol pentru transportul petrolului brut.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Denydnly
0

Opinia mea este: nu stiam ca necesita atat ca sa creezi ulei.Si nu ma gandeam  ca poate exista atatea amestecuri de hidrocarburi.

Alte întrebări interesante