Geografie, întrebare adresată de mariapopescu1234568, 8 ani în urmă

Scrieți informații despre Maroc:
1. asezare;
2. relief;
3. clima;
4. ape;
5. populatie;
6. economie.
DAU COROANA!!!! REPEDEEEE​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mbie863
1

Răspuns:

Maroc.este o țară localizată în Africa de Nord. Are o populație de aproape 33 de milioane de locuitori și o suprafață de 710,850 km² incluzând disputata Sahara de Vest, care este în principal sub administrație marocană. Marocul are o coasta la Oceanul Atlantic care ajunge dincolo de Strâmtoarea Gibraltar în Marea Mediterană. Are graniță cu Spania la nord (o graniță maritimă prin Strâmtoare și frontierele terestre). Algeria la est și Mauritania la sud.


mariapopescu1234568: n ai apus nimic despre economie, clima
Răspuns de anymarya28
3

Explicație:

Moroc este o țară localizată în Africa de Nord. Are o populație de aproape 33 de milioane de locuitori și o suprafață de 710,850 km² incluzând disputata Sahara de Vest, care este în principal sub administrație marocană. Marocul are o coasta la Oceanul Atlantic care ajunge dincolo de Strâmtoarea Gibraltar în Marea Mediterană. Are graniță cu Spania la nord (o graniță maritimă prin Strâmtoare și frontierele terestre cu trei mici enclave controlate de spanioli: Ceuta, Melilla și Peñón de Vélez de la Gomera), Algeria la est și Mauritania la sud.

●De-a lungul Mării Mediterane, Marocul are clima subtropicală, temperată de influență oceanică; aceasta conferă orașelor de pe coastă temperaturi moderate. Fapt pentru care peste 90% din populație este aglomerată în marile orașe de pe sau în apropierea coastei. [Rabat(capitala), Cassablanca, Tanger, etc.] Aici temperaturile sunt ceva mai suportabile decât în sud, în deșert.

●Economia Marocului este considerată a fi o economie relativ liberă guvernată de legea cererii și a ofertei. Din 1993, țara a început o politică de privatizare ale unor anumite sectoare economice care erau în mâinile guvernului.

Alte întrebări interesante