Biologie, întrebare adresată de MickeyMimi, 9 ani în urmă

Scrieți informații despre o ciupercă comestibilă din România. Pentru cel mai bun răspuns dau COROANA!!! VĂ MULȚUMESC !!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Riana123inima
3

Ciuperci comestibile din regnul Fungi de tip Ascomycota (care au pălărie și picior, a nu se confunda cu ciupercile microscopice, mucegaiurile și cele care produc bolile numite micoze) există în număr mare. Aici sunt enumerate doar câteva exemplare. Și în România sunt cunoscute peste 2.500 de soiuri de ciuperci basidiomicete din care mai mult de 500 sunt comestibile, fiind mai mult sau mai puțin gustoase.
În Europa sunt cunoscute mai mult de 6000 de soiuri de ciuperci basidiomicete din care peste 600 sunt sigur comestibile, iar aproximativ 200 sunt otrăvitoare și peste 800 necomestibile. Restul lor este de fapt bine descris, dar valoarea încă necunoscută.


Ciuperci comestibile pot fi adunate pe tot parcursul anului, chiar și în iarnă ca Flammulina velotipes care creste pe trunchiuri de foioase precumconifere (octombrie-martie) sau Auricularia auricula-judae (sin. A. auriculaA. sambucinaHirneola auricula-judaecare), cunoscută din bucătăria asiatică ca Mu-Err, care crește pe scoarța socului bătrân (august-martie). Se spune, că sezonul cel mai productiv ar fi „sezonul de ciuperci”, începând cu luna august până la sfârșitul lunii octombrie, cea ce nu este neapărat corect. Nu numai că diferiți sorți sunt inactivi în aceste luni (ca genul Morchella), mai mult depinde de un climat convenabil pentru creșterea lor ca de exemplu umiditate prin ploi calde și căldură suficientă. În caz de căldură uscată persistentă sau condiții de umezeală rece nu pot fi așteptate recolte.

Alte întrebări interesante