Istorie, întrebare adresată de ccorina1, 9 ani în urmă

Scrieți însușiri despre Emil Racoviță.Vă rog!!!!!


ccorina1: Dau coroniță.
ccorina1: Puteți scrie câte vreți.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de legislatie
13


Emil Racovita  (1868 – 1947) a fost un savant, explorator, speolog si biolog român, considerat fondatorul biospeologiei 

La vârsta de 25 de ani este ales membru al Societatii zoologice din Franta. Participa ca naturalist al Expeditiei antarctice belgiene (1897-1899) la bordul navei Belgicae. La aceasta expeditie participa si norvegianul Roald Amundsen ( cel care avea sa fie primul om ce va ajunge la Polul Sud - in 1911)
Materialul colectionat in aceasta expeditie  a stat la baza a peste 60 volume publicate, reprezentând o contributie stiintifica mai mare decât a tuturor expeditiilor antarctice anterioare
.
Savantul român a înteprins  studii asupra vietii balenelor, pinguinilor si a alyor pasari din Antarctica
În 1907 a publicat  „Essai sur les problemes biospeologiques”, prima lucrare de biospeologie din  lume. In 1920, înfiinteaza la Cluj primul Institut Speologic din lume.


ccorina1: Multumesc!!!
legislatie: cu placer, sper sa fie util
ccorina1: Este foarte util!
Răspuns de danamocanu71
9
Emil Racovita[1868-1947] a fost explorator ,biolog ,speolog si zoolog roma. Interesat de viata plantelor si animalelor l-a insotit pe exploratorul norvegian Roal Amundsen ,intr-o expeditie in Antarctica.  Este primul roman care a facut o asemenea calatorie. A studiat indeosebi focile.
A fost apreciat pentru preocuparile sale si a ocupat de-a lungul timpului numeroase functii:profesor la Universitatea din Cluj si conducator al unui centru de cercetari asupra animalelor din Franta.
Emil Racovita a contribuit la dezvoltarea stiintei fiind fondatorul biospeologiei. A aparat teoria evolutionista si a fost unul dintre initiatorii ocrotirii monumentelor naturii.

ccorina1: Multumesc!!!
Alte întrebări interesante