Studii sociale, întrebare adresată de itsjustme58, 8 ani în urmă

Scrieti macar 10 diferente dintre romania di orice alta tara (haine, mancare, comportament, etc..) ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
1

Diferențe dintre România și Franța

1. Francezii se îmbracă sport, tinerește și foarte comod, în culori închise, sau foarte puțină culoare. Nu se îmbracă elegant decât foarte rar.

Românii sunt îmbrăcați tot timpul elegant și din cauza asta cheltuie foarte mult pe haine.

2. Mâncarea francezilor este echilibrată, adică au în meniu legume, carne, brânză la fiecare masă, salate și desert fructe sau iaurt. De Crăciun au curcan fript.

Românii pregătesc mâncăruri ce necesită mult timp, nu respectă orele de masă ca în Franța și se mănâncă fără să se țină cont de sănătate, ci din plăcerea de a mânca. De Crăciun, românii pregătesc multă carne de porc.

3. Francezii nu pun niciodată apă în vin, așa cum fac românii.

4. Francezii nu sună niciodată seara după ora 21 și nici în weekend, pe când românii o fac la orice oră din zi și din noapte.

5. Francezii sunt foarte politicoși, mulțumesc pentru orice, iar de nu faci la fel, te ignoră fără comentarii, pe când românii se adresează fără maniere și fără să mulțumească așa de des ca francezii.

6. Francezii nu se amestecă în viața nimănui, nu dau sfaturi niciodată și nu te întreabă ce faci decât din politețe, pe când românii se bagă în viața fiecăruia neîntrebat.

7. Francezii sunt foarte zgârciți, ei nu împrumută bani sau obiecte de la nimeni, pe când românii se ajută reciproc mereu.

8. Francezii sunt foarte curioși privind vecinii, sunt îngrijorați dacă nu se întâmplă nimic la ei și alertează imediat autoritățile pentru verificare.

Românii sunt mai indiferenți din acest punct de vedere.

9. Francezii fac provizii pentru o săptămână, ei merg pe distanțe mari pentru aprovizionare, pe când românii mereu sunt la magazin pentru cumpărături.

10. În Franța, copiii sunt de dimineața până seara la creșe, grădinițe, școli ori universitate, unde servesc masa la cantină și sunt duși și aduși la școală până la vârsta de 14-15 ani de către părinți, bunici sau de o femeie plătită.

În România, copiii au program redus la școală, nu au ore fixe de masă și pierd mult timp cu trasportul.

Alte întrebări interesante