Limba română, întrebare adresată de vasea900, 9 ani în urmă

scrieti-mi o compunere pe tema zoopark imi trebuie urgent dau 30 puncte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Larisa000
0
Deci..Vasea..
Trb sa ai introducere,cuprins si incheiere
La introducere poti sa spui 
    Intr-o zi frumoasa de toamna,am ajuns la scoala ,unde m-am intalnit cu prietenii mei.In clasa am observat ca fiecare elev avea cate un pliant cu niste animalute desenate in el.
    Cand am avut ora de dirigentie,doamna diriginta,ne-a explicat ca ea a pus pliantele pe banci,dorind sa ne ducem dupa ore la un zoopark.
( dupa poti spune cum a-ti plecat acolo,ce a-ti vazut..)
Seara ,cand am ajuns acasa,le-am explicat parintilor mei ce zii frumoasa am avut,si ca as dori sa se repete.(aceasta este incheierea.
Sper ca te-am ajutat

vasea900: bun spasiba
Larisa000: :))) De curiozitate..in ce clasa esti? As dorii sa vad daca am scris-o la nivelul clasei tale
Răspuns de VladutD
1
Grădina zoologică este un spațiu special amenajat pentru expunerea unor diverse specimene de animaleGrădinile zoologice și acvariile publice trebuie să achiziționeze numai animale născute și crescute în captivitate, care provin din alte grădini zoologice sau instituții asemănătoare, evitând, pe cât posibil, capturarea animalelor sălbatice din natură. Se pot captura animale sălbatice din natură doar în situații bine documentate, în scopul conservării ex situ a speciilor de animale amenințate cu dispariția, cu avizul Academiei Române, Comisiei pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii și a autorității centrale de protecție a mediului, cu respectarea legislației în domeniu..Trebuie afișate informații corecte despre speciile expuse. Ele trebuie să includă, minim, denumirea speciei (atât științifică cât și pe cea comună, atunci când există), distribuția, habitatul său natural, câteva caracteristici biologice și detalii ale statutului său în privința conservării.

Ok... m-am saturat de scris....
sper ca te-am ajutat

vasea900: da multumesc
Utilizator anonim: Bravo.
VladutD: ms
Alte întrebări interesante