Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Scrieti-mi si mie rezumatul cenusaresei din capul vostru...multumesc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adrianapaula02
0
Era o data o fata frumoasa care avea doua surori si o mama vitrega.
Intr-o zi mama vitrega ii dadu de munca cenuseresei.
EA impreun cu fetele ei pleca la ball.
LA SCURTA VREME APARU O ZANA.
CENUSEREASA MERSE LA BALL PANA LA ORA 12.
APOI SE INTOARSE ACASA.
A DOUA ZI PRINTUL O GASISE PE CENUSAREASA SI SE CASATARI CU EA
CORONITAA

Răspuns de tudorgudiu
1
                                                Cenușereasa
      
           Era o data o fata pe nume cenusereasa. Tatal acesteia murise, iar ea ramase cu mama ei vitrega si cele 2 fete ale ei. Mama vitrega o punea sa faca toata treaba in casa pe Cenusereasa. 
           Intr-o zi printul anuntase o proclamatie ca in seara aceea va fi un bal regal. Toate fetele din regat erau invitate. Mama vitrega a cenuseresei nu-i dase voie Cenuseresei la bal  doar daca termina toata treaba in casa.Cenusereasa facuse toata treaba in casa si pe cand sa se pregateasca sa mearga la bal mama vitrega si fetele ei ii distruse rochia si pantofii. Ele plecase la bal iar cenusereasa ramase acasa trista si singura. 
     Dintr-o data aparuse o zana magica. Cenusereasa era foarte surprinsa de aparitia ei. Zana o ajutase ppe Cenusereasa sa se pregateasca pentru bal. Zana ii spusese sa fie acasa pana la ora 00:00 pentru ca atunci rochia,pantofii si caleasca vor disparea. Cenusereasa merse la bal si se intalnise cu printul. Mama si surorile ei vitrege nu o recunoscuse pe Cenusereasa. Printul dansase cu ea toata seara.
   Cenusereasa se uitase la ceas si vazu ca imdediat se facu ora 00:00. Ea intrerupse daansul si fugii pe scarile palatului, insa aceasta nu observase ca a pierdut un pantof. Printul gasise pantoful, dar cenusereasa nu mai era nicaieri. 
   A doua zi printul merse pe la toate casele sa gaseasca posesoarea pantofului.  Ultima casa era casa cenuseresei. Mama cea vitrega puse fetele sale sa incerce pantoful, dar in zadar. Nu era potrivit niciuneia. Atunci aparuse Cenusereasa. Incercase si ea pantoful si ii era potrivit. Printul si Cenusereasa se casatorise si traisera toti fericiti.
                                                Sfarsit!


tudorgudiu: N-ai pentru ce
Alte întrebări interesante